G4Media.ro

Copiii din SUA, de până la 12 ani, vor fi vaccinați la…

Copiii din SUA, de până la 12 ani, vor fi vaccinați la începutul lui 2022, a estimat imunologul Anthony Fauci

Consilierul Casei Albe în lupta împotriva covid-19, imunologul Anthony Fauci apreciază că la începutul lui 2022 vor putea fi vaccinați și copiii în vârstă de până la 12 ani, relatează AFP, conform news.ro.

Vaccinarea copiilor este un subiect fundamental în Staele Unite, pentru că ar putea uşura povara a milioane de părinţi, ai căror copii continuă să urmeze o educaţie la distanţă.

Situaţia diferă foarte mult de la stat la stat şi în funcţie de natura şcolilor – publice, private, religioase – autoritățile și cadrele didactice aflându-se într-un amplu conflict pe tema redeschiderii şcolilor.

Pentru moment, niciunul dintre cele trei vaccinuri autorizate în Statele Unite – Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson&Johnson – nu se administează copiilor în vârstă de până la 16 ani.

Dr. Fauci declară pentru postul NBC că anumite întreprinderi au lansat studii în vederea unei reduceri ”treptate” a acestei vârste, în tranşe.

„Nu vrei să te treci dintr-o dată de la 12 la şase luni. Începi să cobori de la 12 ani la nouă ani, apoi de la nouă la şase ani, de la şase ani la doi ani”, declară el.

Având în vedere avansul acestor studii, imunologul, respectat de către americani, preconizează că minorii în vârstă de peste 12 ani urmează să fie imunizaţi cel mai devreme către sfârşitul anului, ”dar foarte probabil, în primul trimestru din 2022”.

Liceeni, în schimb, ar urma să fie vaccinaţi încă din ”această toamnă”.

”Nu sunt sigur că se va întâmpla chiar în zua începerii anului şcolar, dar cam pe acolo”, a apreciat el.

Sursa Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Bă, da asta e nebun. Chiar asa proști sunt americani de se uita în gura ăstuia?

  2. de copii nostrii nu o sa va atingeti bai , ca o sa iasa cu sange !!!

    • Danute, ai dus deviza „eu te-am facut, eu te omor” la alt nivel. Numa vezi sa nu v-o ia inainte covidul sau bolile copilariei. Medicina-i rea, sunt interese mari la mijloc, asa-i?

  3. Lasati copii in pace, neavenitilor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.