G4Media.ro

Copiii de 2 ani, înscrişi în grădiniţe cu finanțarea de bază asigurată…

Copiii de 2 ani, înscrişi în grădiniţe cu finanțarea de bază asigurată de stat – prevederi votate luni în Senat. Plus: Se înfiinţează postul de bonă, iar educatorii vor comunica părinţilor printr-un “jurnal de legătură al copilului”

Înscrierea copiilor cu vârsta între 2 şi 3 ani va putea fi făcută în grădiniţe la solicitarea expresă a părinţilor, iar statul va fi obligat să finanţeze consturile de bază cu educaţia acestora, potrivit modificărilor din noua lege adoptată luni seara de Senat, în calitate de camera decizională. Proiectul care merge la promulgare prevede că poate fi organizată în grădiniţe o grupă de copii de nivel antepreşcolar, cu vârsta între 2 şi 3 ani. În prezent, regulamentele din grădiniţe prevăd posibilitatea ca un copil de 2 ani să fie înscris, însă statul nu asigură pentru el finanţarea de bază, legal.

Legea adoptată de Senat modifică Legea Educaţiei în peste 30 de puncte. Astfel, La articolul 23, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin.(11), cu următorul cuprins:

„(11) Prin excepție de la prevederile alin. (1) lit. a), la solicitarea expresă a părinților, pot fi înscriși în învățământul preșcolar copiii cu vârstă de minimum 2 ani, asigurându-se finanțarea de bază corespunzatoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preșcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului.”

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pamflet
    Propun o lege prin care copii sa fie obligati sa mearga la gradinita inainte sa fie conceputi

  2. Jurnalul asta de „legătura al copilului” nu stiu cat o sa impiedice educatoarele sa discute problemele copiilor de fata cu toti parintii, la sedinte. Chestia asta e meteahna veche la unele din ele ( si chiar la anumite invatatoare) , care gasesc ca e normal sa expuna grupului de parinti pe aceia care nu le-au intrat in gratii sau nu au „cotizat” corespunzator…

  3. Pariez ca va ramane pe hartie, Fara Norme de aplicare si FARA Finantare, ca atatea alte Legi!
    Un fel de aflare-n treaba la parlamentarii analafbeti, o bifare la capitolul „Initiative legislative”!!
    Sictir!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.