G4Media.ro

Contraofensiva Ucrainei se va desfășura pe mai multe fronturi și ar putea…

Sursa foto: Facebook Міністерство оборони України

Contraofensiva Ucrainei se va desfășura pe mai multe fronturi și ar putea începe în aprilie sau mai (ministrul apărării)

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat că Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei intenționează să desfășoare o contraofensivă pe mai multe fronturi, însă totul depinde de condițiile meteorologice. De asemenea, trupele ucrainene așteaptă „momentul potrivit”, iar Reznikov crede că acest lucru se va întâmpla în aprilie sau mai, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

Întrebat când vor fi văzute pe câmpul de luptă tancurile germane Leopard, Reznikov a declarat:

„Le veți vedea în timpul contraofensivei, în conformitate cu decizia Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Planul este de a desfășura contraofensiva pe mai multe fronturi. Va depinde de momentul potrivit pentru aceasta, decizia aparține Statului Major General.

Depinde, de asemenea, de condițiile meteorologice. Țara noastră este foarte umedă primăvara. Pot fi folosite doar vehicule cu șenile. Cred că le vom vedea în aprilie sau mai”.

Reznikov a declarat că pentru soldații ucraineni trecerea de la armamentul sovietic la tancurile germane Leopard este ca și cum ai conduce un Mercedes după un Jiguli.

În ceea ce privește contraofensiva ucraineană, Reznikov crede că în 2023 lumea va asista la „schimbări foarte pozitive pentru Ucraina”.

„Sunt încrezător că vom continua să eliberăm teritoriile ocupate temporar, așa cum am făcut-o înainte în regiunile Kiev, Cernihiv, Sumy, Harkov și Herson. Toate acestea vor continua”, a spus el.

În ceea ce privește Bahmut, Reznikov a adăugat că trupele ucrainene au „redus semnificativ potențialul ofensiv al rușilor” pe acel front, iar acest lucru va ajuta Forțele de Apărare să „mențină stabilă linia frontului și să câștige timp pentru a se pregăti pentru contraofensivă”.

Reznikov a mai declarat că rușii duc lipsă de muniție: „Și ei sunt obosiți. Au suferit pierderi uriașe; există o mulțime de soldați ruși răniți și uciși. Pierd cel puțin 500 de soldați zilnic, morți și răniți”.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei nu pot începe încă contraofensiva planificată în primăvară, deoarece în prezent nu dispun de suficiente arme.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Este timp, ca războiul va dura ani de zile. Nici o graba.

  2. Pe mai multe fronturi, adică peste tot.

  3. Rusii știu pe unde si cum, cum au știut in toamna când s-au retras ordonat peste Nipru.

  4. „Rusii s-au retras ordonat”.🤣🤣🤣🤣😭🤣🤣😭
    Asta e duma zilei. Bai vita putinista,de pe vremea lui Stalin si pana in zilele noastre exista o linie de Nkvd-isti (sau fsb-isti mai modern) care ii impusca pe soldatii rusi care se retrag) . Nimeni nu s-a retras,crematoriile mobile lucreaza din greu,oficial in Ucraina au murit 5000 de rusi,pe restul de 200.000 inca ii asteapta mamicile acasa( nu ii vor mai vedea nici pe ei,nici hainele de blana ,nici lada alba fara abs).