G4Media.ro

Contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei, respinsă de instanță /…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei, respinsă de instanță / Decizia poate fi contestată în 24 de ore

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei a fost respinsă, luni, de Tribunalul București, ca neîntemeiată. Decizia poate fi contestată în 24 de ore.

Minuta instanței: „Respinge, ca neîntemeiată. Cu drept de apel, în termen de 24 de ore de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 22.04.2024, ora 14:30.”

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone la primăria Capitalei a fost contestată pe motiv că primarul sectorului 5 nu ar locui în Capitală, ci în comuna Bragadiru. Reclamantul, Valerian Sălăvăstru, arată în sesizarea instanței, consultată de G4Media.ro, că legea care organizează alegerile locale arată că ”pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese”. El cere anularea deciziei Biroului Electoral prin care a fost admisă candidatura și indică o serie de probe că Piedone ar locui de fapt în Bragadiru, nu în București.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...