G4Media.ro

Contactul cu prima pacientă cu coronavirus din Alba, prin ochii asistentei șefe…

Contactul cu prima pacientă cu coronavirus din Alba, prin ochii asistentei șefe de la Secția de Boli Infecțioase

Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, Marcela Vîlcan, a postat pe contul ei de Facebook un mesaj emoționant, în care își povestește întâlnirea cu primul bolnav de coronavirus din Județul Alba, o femeie de 36 de ani adusă miercuri, scrie Alba24.ro.

Postarea Marcelei Vîlcan ne aduce aminte că în spatele costumului de protecție sunt oameni buni, empatici, care se tem la rândul lor dar care nu ezită să își facă meseria.

”Împărtășesc cu toți o experiență în speranța că veți înțelege…

Este adus la noi primul caz confirmat cu COVID-19. Femeie, tânără. O voi numi Doamna G (pacientul nr. 1, sună atât de urât!). Speriată și suspicioasa totodată.

Încerc să o liniștesc, să o calmez, să o încurajez, de sub costumul care nu lasă să se vadă nimic… nici umanitatea, nici empatia, nici compasiunea și nici teama mea deopotrivă.

Îi măsor funcțiile vitale care erau în parametrii normali(Doamne miluiește!). Mă gândesc în sinea mea: „Eu am pulsul de două ori mai mare decât al doamnei!” – inima stătea să îmi sară din piept însă… nu putea ieși… o ținea acolo costumul salvator…

Îi spun că urmează să îi recoltez probele biologice, moment în care mă întreabă suspicioasă :” De ce trebuie să îmi recoltați? Ce analize faceți?” Îi răspund că sunt doar niște analize uzuale prin care medicul va cunoaște starea ei de sănătate la momentul internării.

Așa cere protocolul. Se liniștește și își dă acordul pentru a efectua procedura.

În tot acest timp vorbesc cu ea și în cele din urmă îi câștig încrederea. Încheie cerându-și scuze că EU sunt nevoită să trec prin toate acestea din cauza ei”.

Citește tot articolul pe Alba24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Sunt putin ametit.

  Nu mai joc jocuri.

  Pls. Suna pe telefon.

  • ELIMINATI PENSIILE SPECIALE!
   O multime de oameni nu au NICIO sursa de venir, iar unii ca tudorel sau altii au mai multe pensii nesimtite si mai multe salarii nesimtite

 2. cobor pana jos si atat.

  pls suna telefon.

 3. Doamna, aveti suflet!

 4. Emoționant și nu pot să nu mă întreb, de ce așteaptă medicii, unii dintre ei, sa fim în situații limită pentru ași arata umanitatea, sensibilitatea? De ce printre ei mereu apar lichele ahtiate de bani și fac bresla de rușine? Poate că acum, în ceasul al doisprezecelea, vom redeveni ce avem pretenția ca suntem, oameni ! 🙁
  Felicitări doamna doctor !

  • Nu asteapta nimic, doar ca pentru ca tu sa vezi astfel de gesturi, presa trebuie sa le publice, ceea ce se întâmplă doar in momente precum acesta.

  • Fie ca aștept eu fie ca nu , nu putem nega tirurile de blamari , la care au fost supuși medicii sau alte categorii de profesii în ultima vreme! Ce este drept , în fiecare breaslă sunt uscături, dar e indicat sa nu generalizam totuși! Oricum , nu am înțeles intervenția ta și nici ce ai vrut sa transmiți , așa ca drum bun !

 5. avand in vedere ca virusul se transmite si prin ochi (la contact direct cu stropi), din titlu se intelege ca cineva a scuipat sau lins doctorul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.