G4Media.ro

Contabila unei primarii din Buzău a fost reţinută pentru delapidare, după ce…

Contabila unei primarii din Buzău a fost reţinută pentru delapidare, după ce și-ar fi însușit 250.000 de lei din banii instituției

Contabila Primăriei din comuna Padina, judeţul Buzău, a fost reţinută pentru 24 de ore pentru delapidare, după ce şi-ar fi însuşit din bugetul comunei aproape 250.000 de lei.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o percheziţie domiciliară la domiciliul unei femei, în vârstă de 48 de ani, bănuită de delapidare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245.524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată.

”Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale”, au transmis poliţiştii.

Potrivit unor surse, femeia, contabila Primăriei Padina, obişnuia să îşi încaseze salariul lunar şi în contul personal, dar şi de la casieria unităţii, să îşi plătească zile de concediu neefectuate, deşi nu avea dreptul. De asemenea, femeia ar fi decontat bonurile de alimentare cu combustibil ale maşinilor familiei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Cum poti fura atat de puțin? Ești de la PSD, de la PNL? Macar de la AUR? Eiii, atunci legea spune că n-ai voie să furi!

  2. Sint pline primariile de ilegalitati si procurorii / politistii dorm in bocanci ( pe bani multi luati cu japca de la mediul privat ) si ies la pensie la 40 de ani .

  3. 🤭🤭🤭 Dar a șutit ceva…. nu s-a încurcat 🤭

  4. Triunghiul Bermudelor 😁

  5. trebuie desființați și tăietorii de frunze de la curtea de conturi, care trebuia să verifice banii uat-ului. iar duamna, care are un salariu prea mare, trebuie să piardă ceva din avere… ”mașinile familiei” au fost folosite pentru săvârșirea de infracțiuni.

    • Învață dracu să scrii corect și după să comentezi în pizdă la mă-ta

  6. Și Arion de la Apaprod a subtilizat o instalație de climatizare pe care ulterior a șters o din contabilitate și nu s-a mai scandalizat nimeni.E bine mersi.