G4Media.ro

Constanţa: Un român care transporta cu microbuzul 12 migranţi intraţi ilegal în…

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Constanţa: Un român care transporta cu microbuzul 12 migranţi intraţi ilegal în ţară pe la frontiera cu Bulgaria, arestat preventiv

Un cetăţean român care transporta într-un microbuz 12 cetăţeni străini, intraţi ilegal în ţară pe la frontiera cu Bulgaria, a fost arestat preventiv, a anunţat, sâmbătă, Garda de Coastă.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ostrov au desfăşurat misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, colegii noştri au identificat şi oprit, pe comunicaţia DN 3, între localităţile de frontieră Lipniţa şi Băneasa, un microbuz, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani. La verificarea compartimentului marfă, poliţiştii de frontieră au descoperit doisprezece cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa acolo”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.

Cei 12 bărbaţi au fost conduşi la sediul instituţiei, pentru efectuarea de verificări suplimentare, rezultând că este vorba de şapte cetăţeni egipteni şi cinci sirieni, care au trecut fraudulos frontiera de stat a României dinspre Bulgaria. Ei au precizat că intenţionau sa ajungă în vestul Europei.

„În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pentru cei doisprezece, şi de trafic migranti, sub forma agravantă, pentru cetăţeanul român care se afla la volanul autoutilitarei. În data de 29.04.2022, faţă de cetăţeanul român, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”, se mai menţionează în comunicat.

Cetăţenii străini au fost preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, în baza Acordului de readmisie dintre România şi Republica Bulgaria.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...