G4Media.ro

Consorţiul Kalaşnikov, unul dintre principalii producători de arme din lume, îşi sporeşte…

Sursa foto: Patrick T. FALLON / AFP

Consorţiul Kalaşnikov, unul dintre principalii producători de arme din lume, îşi sporeşte producţia de armament cu 30% pentru a satisface nevoile armatei ruse în Ucraina

Consorţiul Kalaşnikov, unul dintre principalii producători de arme din lume, şi-a crescut producţia de armament cu 30% pentru a satisface nevoile armatei ruse în Ucraina, transmite EFE, citată de Agerpres.

În acest scop, Kalaşnikov a lansat proiectul Konveiner în iulie 2022, care a presupus modernizarea tehnologică a fabricilor, a informat vineri consorţiul într-un comunicat.

Konveiner a presupus îmbunătăţirea treptată a proceselor de producţie, instalarea de noi echipamente şi modernizarea liniei de asamblare, potrivit comunicatului citat.

Toate acestea au permis companiei să dea curs comenzilor plasate de forţele armate ruse în termenele planificate şi cu calitatea cerută, a explicat Andrei Barîşnikov, directorul general al Kalaşnikov.

La începutul lunii noiembrie, Kalaşnikov a finalizat contractul semnat cu armata rusă în 2021, în ajunul începerii războiului în Ucraina, pentru furnizarea puştii de asalt AK-12 model 2023.

Acest contract de furnizare a puştilor de asalt este cel mai amplu semnat de companie, care a creat şi o divizie specială pentru fabricarea de drone în contextul campaniei militare ruse în Ucraina.

Consorţiul, care se află sub incidenţa sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări din cauza războiului din Ucraina, este cel mai mare producător de arme de foc uşoare din această ţară.

Rusia, care va spori cheltuielile pentru apărare cu aproape 70% în 2024, a crescut considerabil ritmul producţiei de arme şi echipamente militare în ultimele luni, potrivit surselor de informaţii occidentale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si mai ales pentru nevoile teroristilor din Orientul Mijlociu si Africa sprijiniti de cracanel sa destabilizeze regiunile