G4Media.ro

Consiliul Național al Elevilor: Solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia…

sursa foto: Pexels

Consiliul Național al Elevilor: Solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ / Școala online este obositoare, ineficientă și complet nesustenabilă pe termen lung

Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local și cu asigurarea materialelor sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat, în weekend, că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

Cîmpeanu susține că instituția pe care o conduce „își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta „în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Cîteva zeci de persoane au protestat, duminică seara, în Piața Universității, cerând redeschiderea școlilor în data de 11 ianuarie. Potrivit organizatorilor, în marea majoritate a țărilor europene școlile funcționează normal. ”Noi ne dorim ca școlile să se redeschidă în condiții normale, cu cursuri organizate față în față”, a declarat unul dintre participanți la Antena 3.

Redăm mai jos integral comunicatul Consiliului Național al Elevilor:

”Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia în ce privește redeschiderea școlilor, în funcție de rata incidenței la nivel local

Consiliul Național al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea școlilor!Pe data de 11 ianuarie se va încheia vacanța de iarnă, iar elevii se vor întoarce la școală în format online, conform anunțurilor făcute de către Ministerul Educației.

Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Național al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga țară. Majoritatea colegilor noștri ne-au transmis că școala online este obositoare, ineficientă și complet nesustenabilă pe termen lung.

Ținând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naționale, de al doilea semestru al acestui an școlar și că multe localități din țară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educației să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităților de învățământ, în funcție de rata incidenței la nivel local, asigurând, în același timp, materialele sanitare necesare desfășurării cursurilor în siguranță.

Mai mult, este absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învățare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulți elevi le-au acumulat la începutul pandemiei și în perioada de învățare online din acest an școlar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit. În același timp, solicităm demararea discuțiilor privind organizarea examenelor naționale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranță.

„Odată cu începerea anului 2021, e important să nu uităm faptul că educația se află, la momentul de față, într-un moment de cumpănă, iar Ministerul Educației trebuie să răspundă cu celeritate nevoilor sistemului de învățământ: prezența la cursuri în format fizic, acolo unde situația epidemiologică o permite, și realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, din cauza lipsei unui dispozitiv la internet.

În caz contrar, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase! Creșterea ratei analfabetismului funcțional ne bate la ușă. Cu educația nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educației demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru reînceperea cursurilor.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Eu greu, mai ales daca esti obisnuit sa nu faci nimic, profesori si elevi.

  2. Eu as zice sa descentralizam decizia pana la nivelul fiecarui parinte daca tot descentralizam. Nu sa-mi decida o sosoaca pesedista din nu stiu ce scoala sau gradinita viata copiilor mei. Mi se pare ridicol cum psdistii care au distrus invatamantul romanesc 30 de ani, nu mai pot de grija educatiei acum. Extraordinar!

  3. Cerinta ar fi corecta daca am avea macar 30.000sau 40.000 de teste zilnic.
    Tinand cont ca s-a redus nr de teste pentru a parea ca suntem.pe.culmile.gloriei in luota cu covid, eu cred ca cerinta e o aberatie.
    De asemenea, ca parinte de copil kn clasa a 7 a , as dori sa stiu cine a ales consiul elevilor ai cum se aleg… in 8 ani de.invataman nu s-a vb nimic in scoala..si mentionez ca am fost in 2 acoli….

  4. Cerinta ar fi corecta daca am avea macar 30.000 sau 40.000 de teste zilnic.
    Tinand cont ca s-a redus nr de teste pentru a parea ca suntem pe culmile.gloriei in luota cu covid, eu cred ca cerinta e o aberatie.De asemenea, ca parinte de copil kn clasa a 7 a , as dori sa stiu cine a ales consiul elevilor ai cum se aleg… in 8 ani de.invataman nu s-a vb nimic in scoala..si mentionez ca am fost in 2 scoli….

  5. Dupa Organizatiile de pionieri si UTC din timpul regimului comunist, de ce or mai fi simtit unii nevoia de organizatii de tipul acestui Consiliu in scoli? Fiecare copil se poate adresa direct parintilor sai , dirigintelui , celorlalti profesori, iar acestia pot sa sesizeze orice problema conducerilor scolilor, inspectoratelor din invatamant, ministerului, oricarora din institutiile statului(incliusiv Parlament, Guvern, Presedintie). Ce rost are sa se stabilesca o ierahie si functii precum cea de presedinte al Consiliului National al elevilor(presupun ca exista si consilii locale si functiile aferente ) printre copii? Este o astfel de ierarhie educativa, morala?

  6. Din păcate conducătorii acestui așa zis consiliu sunt copii ai unor PSD,iști sau nepoți.deci la ordinul ciumei roșii că sindicatele din învățământ,miliție,sănătate,,, psdizat

  7. Dacă nu se redeschid școlile, înseamnă că se vrea o generație de analfabeți, ușor de manipulat, psihopați……Zombieland??? Sau poate există deja generația care este dependenta de toxine și nu știm!! ?😷 Eu una vreau să respir …… Și să am încredere în generația următoare 🙋❤️

  8. Bună seara și La mulți ani!
    Și eu ca profesor doresc sa revin la școală. Având probleme de sănătate, totuși am o reținere. Elevii nu mai sunt elevii de alta data. În pauza își dau jos masca, la venire și la plecare se îmbrățișează. Vin la școală cu autobuzul, în pauza merg la market, ne tratează cu indiferenta / nu toti! De aici și teama de a veni la școală!

  9. Muie scoala romaneasca!