G4Media.ro

Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect prin care sortarea deşeurilor…

Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect prin care sortarea deşeurilor se va realiza prin gestiune delegată

Consiliul Local Sector 1 a adoptat un proiect prin care sortarea deşeurilor se va realiza prin gestiune delegată timp de trei ani, perioadă necesară pentru finalizarea procedurilor legale în vederea sortării lor printr-o staţie proprie, relatează Agerpres.

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi pentru şi opt abţineri.

Potrivit proiectului adoptat, direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1 vor întreprinde, în condiţiile legii, toate acţiunile necesare în vederea: delegării gestiunii activităţii de sortare a deşeurilor pentru trei ani prin atribuirea unui contract/unor contracte de achiziţii publice de servicii; derulării contactului/contractelor; identificării şi dobândirii dreptului de administrare a unui teren de circa 40.000 mp destinat construirii infrastructurii necesare pentru sortarea deşeurilor în termen de un an de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri de consiliu local; transmiterii dreptului de administrare a acestui teren către Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1, în vederea construirii unei staţii de sortare a deşeurilor.

Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului va întreprinde demersuri pentru: construirea, punerea în funcţiune şi operarea cu personal propriu a infrastructurii necesare pentru desfăşurarea activităţii de sortare a deşeurilor în staţii de sortare din cadrul serviciului public de salubrizare al Sectorului 1, în doi ani de la data dobândirii dreptului de administrare a terenului; administrarea activităţii de sortare a deşeurilor.

Conform referatului de aprobare, prin hotărârile nr. 258 şi 259 din 2019, Consiliul Local a decis ca activitatea de sortare să se realizeze prin gestiune directă, înfiinţând în acest sens Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului Sector 1.

„În condiţiile în care la momentul respectiv nu exista nicio infrastructură de sortare, nu a fost adoptată nicio hotărâre de dare în administrare a activităţii de sortare, urmând a fi efectuate investiţiile necesare astfel cum acestea au fost identificate în studiul de oportunitate, inclusiv investiţiile pentru sortare la sursa de generare a deşeurilor prin platforme de colectare selectivă. În contextul pandemic din anul 2020, demersurile pentru realizarea acestor investiţii au fost limitate, fiind realizată numai achiziţia serviciilor de proiectare pentru platformele de colectare selectivă, urmând ca în cursul acestui an să fie iniţiate şi celelalte achiziţii”, se explică referatul de aprobare.

Potrivit sursei citate, motivul iniţierii proiectului de hotărâre este că reprezentanţii ANRSC au constatat că la nivelul Sectorului 1 activitatea de sortare se desfăşoară nelegal, fiind necesară delegarea acestei activităţi a serviciului până când va fi posibilă gestiunea directă.

„Grupul PNL susţine acest proiect de hotărâre în ideea în care trebuie să punem în aplicare măsurile stabilite de ANRSC”, a declarat consilierul local PNL Raluca Haliţ.

Primarul Clotilde Armand a spus că Sectorul 1 va fi primul UAT din România care va avea acest contract de delegare. „În alte localităţi este prin ADI, e o premieră ceea ce facem. Va trebui să validăm în Consiliu legal şi contractul de delegare, aşa cum a fost cu operatorul de salubritate, e o direcţie întreagă care lucrează la acest proiect”, a adăugat ea.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cam ce a făcut si Firea cu companiile municipale .

  2. se deleaga prezervativu dupa folosire
    ALTCUIVA.

  3. Faceti ce trebuie sa scapam si de mafia gunoaielor si de gunoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.