G4Media.ro

Consiliul Județean Satu Mare i-a înlocuit cu pesediști pe cei doi vicepreședinți…

Sursa Foto: Maszol.ro

Consiliul Județean Satu Mare i-a înlocuit cu pesediști pe cei doi vicepreședinți liberali retrași din funcție / S-a format o nouă coaliție în CJ între PSD, UDMR și PMP

După ce Partidul Național Liberal (PNL) din județul Satu Mare, condus de Adrian Cozma, și-a retras din funcție doi dintre vicepreședinții din Consiliul Județean și doi dintre viceprimari din primărie, a început destul de repede o remaniere în cadrul Consiliului Județean. Cei doi vicepreședinți PNL au fost înlocuiți, marți după-amiază, cu doi consilieri PSD, transmite portalul Maszlol.ro

În Consiliul Județean Satu Mare sunt 16 consilieri UDMR, 10 consilieri PNL, 5 consilieri PSD și 2 consilieri PMP. Marți dimineață, s-a anunțat că cele două posturi PNL de vicepreședinte al județului și viceprimar al județului Satu Mare vor deveni vacante.

„Criza de membri” în consiliul județean a fost rezolvată în scurt timp, iar doi social-democrați au fost aleși pentru a-i înlocui pe liberalii demisionari. În această funcție activează Lenuța Titania Cornea, economist de formație, care se află la primul mandat în Consiliul Județean. Oliviu-Aurel Buzgău, pe de altă parte, este un membru experimentat al Grupului Socialist: se află la al cincilea mandat, este inginer agronom și și-a petrecut toată viața lucrând în agricultură și dezvoltare rurală.

Odată cu alegerea noilor vicepreședinți, la care consilierii Partidului Național Liberal nu au participat, s-a format o nouă coaliție: consilierii UDMR, PSD și PMP candidează acum împreună pentru județ. În cadrul unei conferințe de presă de după întâlnire, președintele consiliului, Csaba Pataki, a sugerat că noua coaliție a fost creată de ceva timp, după ce conducerea PNL din județ nu a reușit să găsească un teren comun.

„Am fost nevoiți să facem o schimbare radicală în Consiliul Județean, pentru că noi construim, muncim, nu am dus o politică de comunicate de presă constante în județul Satu Mare în ultimele decenii. Nu putem accepta nici retorica excluderii maghiarilor, reprezentată și la nivel național de președintele PNL al județului Satu Mare. Prin urmare, am decis să îi demitem pe ambii vicepreședinți și să îi înlocuim cu doi vicepreședinți social-democrați. În orice caz, în România există o mare coaliție, deci ambele mari partide politice românești sunt la guvernare, iar dacă aplicăm principiul rotației, vom avea doi ani cu politicieni liberali și doi ani cu politicieni social-democrați”, a declarat Csaba Pataki, președintele consiliului.

Potrivit președintelui consiliului, liderii aleși ai administrației locale nu ar trebui să fie preocupați de politica mare, ci de politica de dezvoltare. Pentru alte probleme de politică publică, există parlamentul.

„Vedem implementările atât la nivelul județului Satu Mare, cât și la Satu Mare-Nemț, iar acest lucru este un ghimpe în coasta unora. Au încercat să facă să pară că munca lor a fost responsabilă pentru realizare, iar noi am avut dispute constante în legătură cu acest lucru: de exemplu, guvernul PSD a oferit prima finanțare pentru construcția celui de-al treilea pod peste râul Someș, iar a doua finanțare a venit de la Attila Cseke, în timp ce alții doar făceau poze la construcție”, a declarat Csaba Pataki pentru Maszol, referindu-se la declarațiile liderilor locali ai PNL.

Context

Relația cu UDMR produce tensiuni în interiorul PNL. Marți, după ce președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a anunțat că renunță la alianța din județ cu UDMR și iese de la guvernarea locală, purtătorul de cuvânt al partidului a susținut că decizia ar fi fost luată fără consultarea vreunei structuri centrale de conducere.

În motivarea deciziei de a rupe alianța locală cu UDMR – care are primarul și președintele Consiliului Județean, Adrian Cozma a spus că UDMR are dublă comandă, făcând parte din guvernul de la Budapesta și lucrează împotriva intereselor județului și municipiului Satu Mare.

Liderul PNL Satu Mare a mai spus că, având în vedere prezența șefilor UDMR la Tușnad la discursul rasist al premierului Viktor Orban, s-ar impune ieșirea Uniunii de la guvernare. El a spus că a informat conducerea centrală a PNL cu privire la situația din Satu Mare, iar indicațiile au fost ca organizația să facă ceea ce este bine pentru sătmăreni.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat marţi pentru News.ro că această decizie nu a fost luată cu consultarea vreunei structuri centrale de conducere a partidului şi în general conducerea partidului nu se implică în politica de alianţe la nivel local. Stroe a mai anunţat că liderul PNL Satu Mare, Adrian Cozma va fi solicitat de către conducerea centrală a PNL să lămurească această situaţie, funcţionarea coaliţiei nefiind afectată de acest caz.

Citește integral

Tensiuni în PNL după ce organizația din Satu Mare a rupt coaliția locală cu UDMR. Purtătorul de cuvânt al partidului susține că liderii PNL de la centru nu au fost consultați, șeful organizației locale susține contrariul

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Cât mai acceptați bătaia asta de joc, nu mai aveți demnitate deloc. Românul a devenit un animal retrograd, materialist, individualist, egoist, ateist etc.

  • Asemeni unui animal mânat de instincte, romanasul se va trezi doar cand ii va fi foame si frig. Pana atunci, cartofi cu paine si show-uri cu nunti si gagicăreală.

 2. Sigurii care ne mai țin pe linia de plutire sunt oamenii de la țară, care mai au câteva valori și simt românește, dar în scurt timp se vor evapora și aceia, iar în acel Moment, Totul se va sfârși.

  • Și vom deveni un teritoriu irelevant al imperiului american, într-o lume în care va exista o toleranta nemărginită, cu manifestări de tot felul a homos.ex.ualilor. Hei, dar vom avea MEC la discreție și cola , vom fi fericiți având burțile pline 🤤🤤

 3. Curvăsăraie mare’n politica de la noi…

 4. „Marți dimineață, s-a anunțat că cele două posturi PNL de vicepreședinte al județului și viceprimar al județului Satu Mare vor deveni vacante.” Vai de capul vostru de ziaristi. Ce posturi sunt astea?

 5. I-auzi, ia!
  PSD si PMP se pupa-n bot cu UDMR la Satu Mare!
  J…..i!!!

 6. Credeti ca PNL e in guvernul ala in afara de a fi Cacarai?

 7. Sa fi copilul de minge in guvernare dar tu sa te crezi ca esti vioara intai.

 8. Cand se vor prinde PNL ca sunt acceptati in guvernul ala doar de nevoie nu si din alte motive?

 9. Important este ca ratatii aia infatuati de la USRPLUS cu MINUS nu au intrat.

 10. Ce iese dintr-un PSD-ist si un UDMR-ist?….un dac verde reptilian mai.

 11. Pai ce credeau PNL-istii? Sa vezi dupa alegeri cand PSD-istii vor avea peste 50% daca-i mai baga in seama la guvernare.

 12. Lupta pt ciolanel episodul 4567, asta da treaba bravo băieți, poate cândva se va pune și interesul omului de rand pe primul loc probabil în episodul….

 13. PMP-ul lui Tomac(sau Tolomac, nu stiu exact) inghite orice numai pentru a prinde si ei o farmitura!