G4Media.ro

Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene (PSD), partener cu Asociația lui…

Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene (PSD), partener cu Asociația lui Alexandru Cumpănașu într-un proiect cu fonduri europene/ Cumpănașu a fost pus sub acuzare de DNA pentru fraudă cu fonduri europene

Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene (PSD), vrea să obțină bani europeni pentru un proiect prin care să simplifice relația instituției cu cetățenii, dar și să eficientizeze activitatea internă. Pentru aceasta, CJ Neamț a inițiat, pe 9 ianuarie, un proces de selecție a unui partener pentru realizarea proiectului european.

Opt zile mai târziu a fost anunțat și partenerul: Asociația pentru implementarea Democrației. Organizația, care este fondată de Alexandru Cumpănașu, este singura care a depus dosar de participare.

G4Media.ro a dezvăluit că Alexandru Cumpănașu, fost candidat independent la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 și unchiul uneia dintre victimele de la Caracal, a fost pus sub acuzare de DNA Constanța, la finalul anului, pentru fraudarea fondurilor europene.

Și președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a fost trimis în judecată de DNA în februarie 2018, fiind acuzat de două fapte de trafic de influență. (Detalii aici)

Procurorii suspectează că fostul candidat a minţit că are studii superioare pentru a obține postul de expert în cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local”, implementat de Ministerul Dezvoltării, în parteneriat cu SNSPA.

În replică, Alexandru Cumpănașu a afirmat că “subiectul este ridicol” și că el nu a mințit niciodată cu privire la studiile pe care le avea. În octombrie 2019, Alexandru Cumpănașu a lansat Mișcarea Forța România. Unul dintre susținătorii acestei mișcări, care a luat cuvântul la evenimentul de lansare, este nemțeanul George Harabagiu, un apropiat al PSD.

Asociația pentru implementarea Democrației este partener în mai multe proiecte europene derulate de diferite instituții: Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Sănătății, mai multe primării, Ministerul Educației, Academia de Poliție.

Proiectul pe care CJ Neamț vrea să-l depună spre finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 va avea o valoare eligibilă de maxim 4.000.000 de lei.

Citește integral pe inroman.ro

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro/ Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.