G4Media.ro

Consiliul Județean Cluj digitalizează instituția cu bani europeni. A fost demarat concursul…

Consiliul Județean Cluj digitalizează instituția cu bani europeni. A fost demarat concursul de soluții pentru proiectul de bună guvernanță

Consiliul Județean Cluj a lansat concursul de soluții dedicat digitalizării instituției și se pregătește să devină primul județ SMART din România, prin introducerea unui sistem informatic dedicat, în scopul creșterii calității serviciilor furnizate cetățenilor, scriu jurnaliștii Transilvania Reporter.

Proiectul „Smart Territory” este finanțat din fonduri europene, iar beneficiarul final este fiecare cetățean care intră în contact cu Consiliul Județean. Acesta asigură un proces rapid, transparent, în domeniul autorizării lucrărilor de construire, se digitalizează întregul proces de depunere a documentelor necesare obținerii autorizației de construire, se digitalizează toate procedurile de verificare, redactare și urmărire a actelor realizate de către funcționarii din administrație și se asigură un standard comun la nivelul întregului Județ Cluj, mai notează sursa citată.

„Uitați de cozi la ghișee și zile pierdute pe holurile instituțiilor. Completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului cererii, plata taxelor și alte funcțiuni necesare depunerii documentelor se vor face rapid, electronic, de oriunde. Această debirocratizare nu se rezumă numai la faza de depunere a unor acte ci, mai important, se extinde la procesarea, verificarea, redactarea și urmărirea actelor emise de administrație. Asta înseamnă că cetățenii nu vor mai umbla după ștampile și semnături pe tot felul de acte, nu vor mai trebui să umble de la o autoritate la alta”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Citește articolul complet pe Transilvania Reporter.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nașpa! Brașovul a fost/este primul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.