G4Media.ro

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat rectificarea bugetară: Subvențiile pentru transportul…

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat rectificarea bugetară: Subvențiile pentru transportul public cresc cu 200 de milioane de lei, pentru ajutoare sociale cu 110 milioane de lei, iar pentru termoficare cu 78 de milioane de lei

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de vineri, un proiect de rectificare bugetară, potrivit căruia subvenţiile pentru transportul în comun cresc cu 200 de milioane de lei, subvenţia pentru termoficare se majorează cu 78 de milioane de lei, iar sumele destinate ajutoarelor sociale cresc cu 110 milioane lei.

În cadrul şedinţei a fost adoptat, cu 49 de voturi „pentru” şi o abţinere, un amendament aprobat la nivelul Comisiei Economice.

Astfel, veniturile la bugetul local urmează să fie suplimentate cu 388 de milioane de lei, ajungând la un total de 6,2 miliarde. Cele 388 de milioane reprezintă cote defalcate din impozitul pe venit.

Potrivit amendamentului, subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane de lei, nu de 388.867.500 de lei, aşa cum prevedea forma iniţială a proiectului de rectificare.

Totodată, în cadrul sumelor destinate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, ajutoarele sociale în numerar se majorează cu 110 milioane lei (de la 343 milioane la 453 milioane lei).

În ce priveşte subvenţia pentru agentul termic, aceasta va creşte cu 78 de milioane de lei (de la 907 milioane lei la 986 milioane lei), reprezentând acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif.

În debutul şedinţei, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a justificat urgenţa convocării şedinţei extraordinare prin faptul că la începutul săptămânii viitoare Societatea de Transport Bucureşti va trebui să plătească salariile.

„Este şedinţă de urgenţă pentru că la începutul săptămânii viitoare STB trebuie să plătească salariile. În rectificarea bugetară, în urma amendamentului pe care îl cunoaşteţi de ieri de la Comisia Economică şi care v-a fost transmis pe email, o să avem o sumă importantă care merge către subvenţia la transportul public. Este promisiunea noastră că vom face un transport public eficient. Şi înainte de asta trebuie să îl stabilizăm financiar. O sumă importantă care merge spre sistemul de termoficare. Este promisiunea noastră că vom face un sistem de termoficare la nivelul secolului XXI. E un efort important, care o să dureze câţiva ani, după ani de zile în care nu s-a făcut nimic şi nu s-a investit. Înainte de toate, trebuie să stabilizăm acest sistem şi acesta este motivul pentru care în rectificarea bugetară o sumă importantă merge către subvenţia din termoficare”, a precizat Nicușor Dan.

USR PLUS Bucureşti a informat, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii săi au susţinut în cadrul negocierilor alocarea de fonduri suplimentare pentru stimulentele destinate persoanelor cu handicap şi altor persoane vulnerabile.

„Consilierii USR PLUS Bucureşti repară o nedreptate: stimulentele pentru persoanele cu handicap vor fi achitate integral”, precizează sursa citată.

Sursa foto: STB / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. La munca egala, tratament egal!Socialismul in floare pentru progresisti!

  • Eu nu cred ca realizezi ce prostie ai scris. Arata ca nu ai inteles nici ideologia PSD, nici USR sau care e rolul unui partid in societate. Mentalitatea ta e „cine nu are noroc, sa sufere ca doar nu suntem toti la fel”. Faptul ca cineva ii ajuta nu face acele persoane socialisti.

   In mintea ta partidele nu au voie sa ia alte masuri decat ce promit si sa fie totul mai strict ca in Biblie sau Coran. La litera si semn de punctuatie. Daca cumva esti de dreapta si ai dat un vot in favoarea unei legi care ajuta pe cineva dezavantajat, automat tot partidul devine brusc de stanga sau cum?!

   Sper ca ai fost saracastic, altfel e trist daca chiar atat de alb-sau-negru gandesti.

 2. Na, unde e parașuta aia de firea sa comenteze?

 3. N-au crescut pretul la bilete ? De ce creste si subventia ?

  • Articolul e incoerent.

   In titlu scrie: „Subvențiile pentru transportul public cresc cu 200 de milioane de lei”

   In articol insa scrie: „subvenţia pentru transportul în comun va fi de 200 de milioane de lei, nu de 388.867.500 de lei, aşa cum prevedea forma iniţială a proiectului de rectificare”

  • Creste să poată mări încă odată prețul plătit de fraieri pe motiv că Mucusor nu poate subvenționa transportul public la infinit

 4. SUBVÉNȚIE, subvenții, s. f. Transfer nerambursabil de resurse din bugetul de stat către un anumit domeniu sau anumite întreprinderi, în schimbul respectării anumitor condiții….

  Oare după 31 de ani asa am înțeles noi capitalismul? Cu ajutoare in loc de investiții? Treziți-vă, daca vreti o țară demnă pt urmașii noștri, altfel va fi tot o colonie

 5. Bani luati de la toti dar cu care sint tinuti in lesa electorala cei care au trait iresponsabil viata .

  Sint adeptul ,, zero subventii ” in Romania .