G4Media.ro

Consiliul Europei: Statele membre să se angajeze formal în gestionarea sosirii persoanelor…

Sursa foto: Consiliul Europei

Consiliul Europei: Statele membre să se angajeze formal în gestionarea sosirii persoanelor din Afganistan, conform obligaţiilor pe care le au în domeniul drepturilor omului

Consiliul Europei (CoE) le-a reamintit luni celor 47 de state membre ale organizației că au „obligația”, conform drepturilor omului, de a gestiona sosirea persoanelor care vin spre statele europene din cauza crizei din Afganistan și asupra „capacităţii individuale şi colective” a statelor de a le asigura protecţia, relatează AFP, citată de News.ro.

„Statele membre ar trebui să se angajeze formal în a gestiona sosirea persoanelor care fug de situaţia îngrozitoare din Afganistan, conform obligaţiilor pe care le au în domeniul drepturilor omului”, a declarat Comisarul CoE al Drepturoilor Omului, Dunja Mijatovic.

„Sosirea unor afgani care cer protecţie poate constitui o provocare, însă este necesar ca acesteia să i se răspundă potrivit principiilor drepturilor omului în vigoare şi să nu fie folosită ca o oportunitate de a eroda şi mai mult sistemul protecţiei în Europa”, a precizat oficialul european.

Mijatovic le solicită țărilor membre să accelereze şi să amplifice pregătirile în vederea sosirii unor solicitanţi de azil, să se asigure că lupta împotriva imigraţiei ilegale nu se poartă în detrimentul drepturilor omului şi să pună capăt procedurilor de expulzare către Afganistan.

„Statele membre CoE, dintre care multe au fost active în Afganistan în ultimii 20 de ani, au nu doar imperativul moral şi juridic să-i primească pe afganii aflaţi în căutarea protecţiei, ci au totodată capacitatea de a o face”, a spus Dunja Mijatovic.

„Deciziile care vor aduce atingere drepturilor omului, departe de a fi inevitabile, vor fi, aşadar, rezultatul unei lipse de curaj politic”, a afirmat comisarul Consiliului European.

Sursa foto: Consiliul Europei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Consiliul Asiei si al Africii ce parere au?

  • „Europa” este deja „Little Africa”, cel puțin în partea de vest, deci Consiliul „Europei” ESTE o filială a Consiliului Africii…

 2. Serios?

  Luati-i pe toti la Bruxelles. Nu puteti obliga un stat suveran sa accepte oameni care ridica potentiale riscuri de securitate.
  Sa ramana la ei in tara unde le este locul.

 3. Sharia ce drepturi iti da?

 4. În ce lume trăim? Armata reprezentativa a Afganului nu a tras un foc de armă contra talibanilor de ce drq ar trebui să îmi pese mie de afgani daca lor nu le pasa de ei înșiși?

 5. Lol. Nu.

 6. Datoria Europei este să apere civilizația creștină.
  Sunt de acord să îi ajutăm financiar.
  Dar ei trebuie integrați în statele musulmane.