G4Media.ro

Consiliul elevilor cere autorităților să garanteze fiscalizarea meditațiilor și sancționarea profesorilor care…

Consiliul elevilor cere autorităților să garanteze fiscalizarea meditațiilor și sancționarea profesorilor care nu declară venituri din astfel de activități

Autoritățile guvernamentale trebuie să ia măsuri așa încât să garanteze fiscalizarea tuturor meditațiilor și sancționarea contravențională a cadrelor didactice care nu declară veniturile din astfel de activități, arată, într-un comunicat emis joi, Consiliul Național al Elevilor. Organizația semnalează “o creștere semnificativă a procentului elevilor care urmează meditații la diferite materii” și face trimitere la o serie de rapoarte, între care unul de anul trecut, potrivit căruia aproape jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a și a XII-a făceau meditații.

CNE afirmă că multe cadre didactice nu respectă regula potrivit căruia profesorii nu trebuie să facă meditații cu elevii din propria clasă, “fapt care generează un vădit conflict de interese”. “Meditațiile reprezintă o adevărată industrie care, de cele mai multe ori, nu este controlată”, arată poziția CNE.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ce treabă are „consiliul elevilor”!? Cine-s ăia? Ce vor ei? Da, consiliul lui Pește Prăjit îi poate îndemna pe elevi să ceară chitanțe de la meditatori. AIA DA, SE POATE!!!

  NU, TATI, ANAF-UL SĂ-I VÎNEZE ȘI SĂ-I SANCȚIONEZE, CĂ-I MESERIA LOR.

  • Exact, interesant cum ridică ăștia mingea la fileu. Păi interesul lor este să facă meditații cât mai ieftin. Practic, fiscalizarea va ridica prețul plătit de elev. Care este interesul lor?
   In principiu sunt de acord cu ce au spus, corect e să fie totul legal. Dar ce treabă are consiliului elevilor cu asta? E clar un papagal acolo care ridică mingea la fileul guvernului.

  • Consiliul elevilor e una dintre multele organizatii create (de catre cine va las sa banuiti) cu scopuri manipulatorii (sa influenteze opinii, sa creeze iluzia reprezentarii anumitor grupuri, sa se erijeze in reprezentantii anumitor categoriietc) asa cum era asociatia proprietarilor a lui Opaina, asa cum sint mai toate sindicatele, unele ONG-uri, unelele organizatii ale minoritatilor (v-ati intrebat cum ajung in parlament tot soiul de neica nimeni reprezentanti ai minoritatilor – altele decit ungurii?).

  • Poate ca dauna cauzata de o crestere a pretului (care nu e chiar evidenta) este mult mai mica decat cea provocata de (unii) profesori care nu-si dau interesul la catedra, ca sa-si asigure clientela pentru meditatii.

   Altfel, cum un acelasi profesor nu reuseste sa explice multumitor in clasa, dar la meditatii face minuni?

  • Impozit pe rahat de ce nu se plătește.

 2. Nu conteaza cine e, cere fiscalizarea meditatiilor.
  Adica astia care fac meditatie nu taie bon fiscal?
  Naspa.

  • Consiliul elevilor ar trebui să se ocupe de partea morală, să interzică unui profesor să facă meditații cu proprii elevi, ceea ce este complet imoral, să-i pună să-și facă treaba la ore.

   Ce treabă au ei cu evaziunea fiscală și cum îi ajută dacă prețurile sar până în tavan?

 3. Dacă sunt gratuite (da! Chiar exista asa ceva!) nu ai ce fiscaliza!
  Nu va ghidați după București și orașele mari. Sunt o grămadă de dascăli care au făcut meditații și remediale în pandemie fără sa pretindă nimic doar ca elevii sa nu piardă prea mult din cauza ca nu merg fizic la școală.

 4. Eu sunt elev,dar niciodata in viata nu mi’a cerut nimeni parerea cu numirea unui reprezentant al scolii in randul membrilor cosiliului elevilor,de obicei,fata directoarei este reprezentanta

 5. Sa crezi in aceasta monstruzitate numita cne!
  E clar ca e dirijare din umbră a unor mesaje antievaziune!
  Când ma gandesc ce e-n compozitul asta ?
  Părinții frustrați ai generației copy&paste?

 6. Consiliul elevilor e una dintre multele organizatii create (de catre cine va las sa banuiti) cu scopuri manipulatorii (sa influenteze opinii, sa creeze iluzia reprezentarii anumitor grupuri, sa se erijeze in reprezentantii anumitor categoriietc) asa cum era asociatia proprietarilor a lui Opaina, asa cum sint mai toate sindicatele, unele ONG-uri, unelele organizatii ale minoritatilor (v-ati intrebat cum ajung in parlament tot soiul de neica nimeni reprezentanti ai minoritatilor – altele decit ungurii?).

 7. O propunere excelenta.

 8. Este vorba despre o creatie a PSD , INDEOSEBI CONSTANTA SI ILFOV ! O mina de jmecherasi care nu se omoara cu cartea ! Toata ziua stau pe te levizor si ” organizeaza ” invatamintul ! Mama si tata lor , este Firea lui Pandele !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.