G4Media.ro

Consiliul editorial al New York Times le cere democraţilor să anunţe fără…

Sursa foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Consiliul editorial al New York Times le cere democraţilor să anunţe fără echivoc că nu îl mai susţin pe Biden

Consiliul editorial al The New York Times (NYT), cel mai influent ziar dintre mass-media progresistă din Statele Unite, a cerut făţiş, marţi, Partidului Democrat să promoveze un nou candidat şi, în acest scop, „să-i transmită (preşedintelui american Joe Biden) că partidul nu-l mai susţine”, informează EFE, preluată de Agerpres.

Deşi ziarul mai publicase deja articole de opinie care cereau retragerea lui Biden, de data aceasta este vorba despre un editorial semnat de întregul organism de conducere al cotidianului care îi îndeamnă pe liderii de partid „să vorbească în mod ferm cu preşedintele şi cu cetăţenii despre necesitatea unui nou candidat”.

Conducerea ziarului aminteşte că Biden, care a recunoscut că are nevoie „să doarmă mai mult” şi să nu mai lucreze după ora 8 seara, „nu ar trebui să încerce să îndeplinească simultan două dintre cele mai grele şi mai solicitante sarcini din lume: să-şi desfăşoare activitatea în calitate de preşedinte şi să facă şi campanie pentru preşedinţie”.

Potrivit NYT, „greii” Partidului Democrat acţionează din respect pentru Biden şi din calculul că pot fi mai influenţi mai degrabă cu sfaturi private decât cu critici publice, dar „o campanie în şoaptă este nepotrivită în acest moment, pentru că momentul este urgent: cu cât Biden se agaţă mai mult de nominalizarea sa, cu atât va fi mai dificil să fie înlocuit”.

Consiliul editorial citează un sondaj realizat săptămâna trecută chiar de ziar, cu rezultate concludente: 74% dintre respondenţi au fost de acord că Biden este prea bătrân (81 de ani) pentru a continua să ocupe funcţia de preşedinte, procent care a crescut cu cinci puncte după prestaţia sa dezastruoasă în dezbaterea de la sfârşitul lunii trecute cu oponentul său republican Donald Trump.

Ziarul, aliniat istoric cu democraţii, subliniază că Biden nu-i ia în seamă pe propriii săi alegători „şi pune ţara în pericol grav atunci când insistă că este cel mai bun democrat care să-l învingă pe Trump”.

Editorialul se încheie cu o acuzaţie la adresa lui Biden, care ar suferi de o ambiţie oarbă: „Pe măsură ce situaţia devine mai critică, (Biden) a ajuns să se considere indispensabil. El nu pare să înţeleagă că el este problema şi că cea mai bună speranţă pentru democraţi de a păstra controlul Casei Albe este ca el să se dea la o parte”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Nu că îi iau apărarea bătrânelului sau a narcisistului, dar de când dă presa indicații cine să fie candidatul la prezidențiale? „Farul democrației” pâlpâie demult să se stingă și din păcate ăsta e „cel mai bun” sistem de guvernare pe care îl avem. Umanitatea nu se poate pune de acord asupra cine să fie candidat și noi vrem să ne unim pentru a combate schimbările climatice? Perspectiva e deprimantă….

  • Presa e de mult implicata in politic. „Libertatea presei” a nascut fel si fel de monstrii.

  • Atâta timp cât este un grup de presă (una din multiplele voci acționând într-un spațiu caracterizat prin dreptul la liberă exprimare) și nu un organ de propagandă a partidului sau conducătorului unic (ca în Rusia, China, Iran, N Korea, Cuba, Venezuela, etc.), poate să spună ce vrea din partea mea.
   Poate să adreseze critici, sugestii sau laude oricărui politician sau grup politic: oamenii și grupurile de oameni au dreptul la opinie.
   @Radautanu1980: nu știu ce monștrii a născut libertatea presei dar cenzura ei a născut și a susținut cele mai sinistre regimuri în sec XX, cu zeci și zeci de milioane de victime.

 2. E foarte bine că cel mai mare ziar de pe partea democrată spune răspicat că Biden trebuie să plece la pensie, orice alt candidat îl bate pe nebunul portocaliu. Lumea uită că Trump are 79 de ani, e la fel de boșorog ca Biden.

  • La varsta da, la luciditate Trump este cu 50 de ani mai tanar.
   Candidatii perfecti erau Kennedy vs Ramaswamy.

 3. Prea tarziu ca sa-l mai retraga fara sa incalce legea din anumite state in care nu se mai poate modifica candidatul de pe buletin pentru ca au trecut termenele limita.