G4Media.ro

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu s-a întâlnit la Washington cu Wess Mitchell, asistent…

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu s-a întâlnit la Washington cu Wess Mitchell, asistent al secretarului de stat al SUA. Trei teme mari pe agenda discuțiilor

Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, obiectivele României pentru Summit-ul NATO din luna iulie și stadiul pregătirilor, precum și rezultatele concrete preconizate pentru Summit-ul Inițiativei celor 3 Mări din luna septembrie, la București, au fost cele trei teme mari de discuție la întrevederea dintre consilierul prezidențial Bogdan Aurescu și Wess Mitchell, asistent al secretarului de stat al SUA. Trei teme mari pe agenda discuțiilor, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington. Aurescu a efectuat miercuri, 16 mai 2018, o vizită de lucru la Washington DC.

(Foto: Diplomatic Pouch)

Bogdan Aurescu, Wess Mitchell, George Maior la Washington

Potrivit comunicatului, programul a cuprins o întrevedere cu Wess Mitchell, asistent al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, o masă rotundă organizată de think-tank-ul Atlantic Council cu tema ,,The Three Seas Initiative: Priorities and Concrete Deliverables of the Bucharest Summit”, precum și un seminar cu companiile din cadrul AMRO (American Romanian Business Council) pe tema stimulării participării companiilor americane la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie. La toate momentele vizitei a participat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior.

”Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu a prezentat obiectivele pe care țara noastră le urmărește cu prilejul Summit-ului aliat din luna iulie, care, în viziunea României, este necesar sa continue întărirea dimensiunii de apărare și descurajare a NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, în partea sudica a Flancului Estic. În acest sens a pledat pentru acordarea unei atenții sporite situației de securitate de la Marea Neagră în cadrul pregătirii Summit-ului”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.

Consilierul prezidențial a mai subliniat că unul dintre rezultatele concrete care ar urma să fie livrate de Summit-ul de la București, astfel cum au fost convenite de statele participante, ar putea fi elaborarea și susținerea politică a unei liste scurte de proiecte majore de interconectare, pe deplin compatibile cu politicile Uniunii Europene, în cele trei domenii prioritare ale Inițiativei – transport, energie, digital.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O actiune diplomatica de apreciat !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.