G4Media.ro

Consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu susține că este nevoie de fonduri…

Foto: Pexels.com

Consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu susține că este nevoie de fonduri suplimentare de la Guvern pentru Termoenergetica

Consilierul municipal USR PLUS Nicorel Nicorescu, membru în AGA la Termoenergetica, apreciază că sunt necesare fonduri suplimentare de la Guvern pentru Termoenergetica, dar că discuţiile în acest sens ar fi blocate din motive politice.

Într-o postare pe Facebook, consilierul municipal arată că termoficarea din Bucureşti are nevoie de investiţii, după „decenii de lipsă” a acestora şi în condiţiile în care multe zone sunt afectate din cauza „acoperirii precare” a furnizării cu agent termic. Potrivit acestuia, o mare problemă a reprezentat-o închiderea CET Titan, care reuşea să asigure furnizarea agentului termic pentru părţi importante din sectoarele 1 şi 2 şi o mică parte din sectorul 3.

  • „În calitate de membru AGA la Termoenergetica am participat în ultima perioadă la multe întâlniri pe acest subiect. La întâlniri au participat reprezentaţii părţilor implicate şi care au la îndemână soluţii pentru rezolvarea problemelor. Compania are datorii către furnizori, în special către ELCEN, dar nu primeşte banii bugetaţi pentru acoperirea subvenţiei către populaţie de la Primăria Capitalei. Primăria Capitalei se luptă cu plăţile datoriilor acumulate în trecut şi nu dispune de suficienţi bani pentru a executa plăţi la zi către companie (propune o eşalonare a plăţilor datoriei care ţin compania la pragul subzistenţei dar fără perspectiva realizării de investiţii atât de necesare). Singura soluţie, soluţie extrasă de toţi participanţii la aceste întâlniri, este obţinerea de fonduri suplimentare de la Guvernul României prin rectificarea bugetară care urmează sau alte mecanisme economice”, precizează reprezentantul USR PLUS.

În opinia sa, factorii de decizie ar trebui să stabilească o întâlnire pentru a găsi surse suplimentare de finanţare.

  • „Este o problemă de interes naţional. Din păcate, de aici încolo totul se blochează. Contextul politic al alegerilor interne PNL şi parţial indecizia (sau teama) primarului general de a purta discuţii directe cu premierul Cîţu ne conduc într-un punct periculos, un punct de unde rezolvarea problemelor termiei în Bucureşti par să fie foarte îndepărtate. Sincer nu înţeleg cum toţi aceşti factori de decizie nu pot trece peste orgolii sau ‘agende prea pline’ şi nu pot stabili o întâlnire faţă în faţă pentru găsirea urgentă a surselor suplimentare de finanţare, a unei modalităţi de deblocare a situaţiei”, adaugă Nicorescu.

Conform acestuia, Termoenergetica a pregătit caietul de sarcini pentru procedura de achiziţie a cazanelor suplimentare ce se doresc amplasate în fostul CET Titan.

  • „Iniţial, investiţia a fost promisă a fi realizată direct de ELCEN (după scoaterea acesteia din insolvenţă), dar neplata datoriilor istorice de către PMB (via Termoenergetica) şi calculele politice au lăsat această sarcină în seama companiei municipale. Compania aşteapă ca oamenii politici menţionaţi să aloce timp pentru purtarea unor discuţii”, conchide consilierul municipal.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Termoenergetica a fost infiintata direct falimentara….guvernul, indiferent de culoare, nu a reusit rezolvarea fuziunii Elcen cu Radet, acum, cu ministru energiei o fi fost vreo discutie?…..ce dracu are nevoie Termoenergetica de CA?…..useristul asta cu nume si prenume de podgorie s-a cocotat si el in CA, sa manance si gura lui indemnizatie…..voluntar nu se poate, omule nou?….si promovezi niste platitudini….totul se stie de 25 de ani, trebuie sa incasezi indemnizatie un an sa ajungi la aceeasi concluzie?….penibil pana la capat, daca erai un specialist in energetica, aveai dreptul sa emiti concluzii, dar un om ce lucreaza in publicitate, chiar e pe langa subiect…resursele umane de la usere sunt praf….pai PR are nevoie Termoenergetica?

  2. Doar nu era sa ceara un audit serios din care sa reiasa cum au fost sifonați banii si apoi niste procurori sa incerce in instanta sa-i recupereze.
    Nu merge asa. N-avem procurori. N-avem caldura. Dar platim.