G4Media.ro

Consilier județean din Vaslui, arestat preventiv pentru camătă, alături de fiii săi…

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Consilier județean din Vaslui, arestat preventiv pentru camătă, alături de fiii săi / Ar fi perceput dobânzi de până la 100% din valoarea împrumuturilor

Consilierul județean din Vaslui Costică Lupu, cel care în actualul mandat face parte din grupul PSD, a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute, fiind bănuit că împreună cu cei doi fii ai săi au practicat camăta și șantajul, informează Vremea Nouă.

Bărbații sunt acuzați că în perioada 2021-2024 au acordat sume de bani cu titlu de împrumut, fără a fi autorizați, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor. Mai mult, aceștia recurgeau la șantaj, amenințînd cu acte de violență pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit.

Vineri, în data de 10 mai, polițiștii au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese din orașul Negrești, fiind indisponibilizate mai multe arme albe și sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei. În aceeași zi, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii din Negrești au luat față de Costică Lupu, Narcis Lupu și Elvis Iosif Lupu măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. S

âmbătă, cei trei bărbați au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile.

Lupu a intrat în legislativul județean în urma unui protocol pe care social-democrații îl au semnat cu Partida Rromilor “Pro-Europa”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. valorile PSNLDUMR … dar vasluienii oricum ii vor vota in continuare .. le place sa fie condusi de interlopi

  2. Dacă sunt calici,cum 100% ,la noi in Ferentari este 10% pe saptămână.