G4Media.ro

Conservatorii din Germania ajung din nou pe primul loc în preferinţele electoratului,…

Conservatorii din Germania ajung din nou pe primul loc în preferinţele electoratului, devansându-i pe Verzi

Blocul conservator CDU/CSU al cancelarului german Angela Merkel a trecut din nou înaintea Verzilor, iar Partidul Liber-Democrat (FDP) i-a ajuns din urmă pe social-democraţi, cu care împarte locul al treilea în preferinţele electoratului înaintea alegerilor federale din septembrie, arată un nou sondaj, dat publicităţii miercuri de institutul Forsa, transmite dpa, citată de Agerpres.

În cel mai nou barometru RTL/ntv, CDU/CSU a crescut cu un punct procentual faţă de săptămâna trecută, ajungând la 25% din intenţiile de vot.

Verzii, în schimb, au pierdut un punct, coborând la 24%.

FDP, în urcare cu un punct, se află acum la egalitate cu SPD la cota 14%.

Alternativa pentru Germania (AfD, de extremă dreapta) scade un procent, ajungând la 9%, în timp ce Die Linke (stânga radicală) ar obţine un scor de 6% dacă scrutinul ar avea loc duminică.

În ce priveşte politicianul preferat pentru funcţia de cancelar, Annalena Baerbock (Verzii) se află în continuare în frunte, dar avansul său faţă de rivalii Armin Laschet (CDU/CSU) şi Olaf Scholz (SPD) s-a redus.

Dacă germanii şi-ar putea alege prin vot direct cancelarul, 24% ar opta în prezent pentru Annalena Baerbock, care scade totuşi opt puncte procentuale faţă de acum cinci săptămâni, când partidul său a nominalizat-o candidată la şefia guvernului.

Preşedintele CDU, Armin Laschet, ar obţine 19% din voturi, în creştere cu un punct faţă de precedentul sondaj, iar social-democratul Olaf Scholz, vicecancelar şi ministru de finanţe, staţionează la 14%.

Un procent important de 43% dintre intervievaţi nu l-ar alege pe niciunul dintre cei trei.

Sursa foto: CDU / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Aha. „Conservatorii” care au hotărât ieșirea timpurie din energia atomica, au desființat serviciul militar obligatoriu, au legalizat căsătoriile homosexuale, sau care au permis imigrația ilegală. Am înțeles. ” Conservatorii”. Got it

    • Adevarta, dar fata de socialisti ( ca se numesc’verzi’ sau altcumva) tot sunt mai ok! Imaginati-va ce ar face socialistii!

  2. Norocul lor cu madam Baerbock care a performat cam mediocru….ca Laschet e o alegere nefericita.