G4Media.ro

Congresul SUA urmează să certifice, astăzi, victoria lui Joe Biden, pe fondul…

Congresul SUA urmează să certifice, astăzi, victoria lui Joe Biden, pe fondul protestelor suporterilor lui Donald Trump

Congresul SUA se reunește, miercuri, pentru a confirma victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale, în timp ce suporterii lui Donald Trump protestează la Washington, transmite BBC.

În ședință comună a celor două camere ale Congresului american – Camera Reprezentanților și Senatul – vor fi numărate și confirmate voturile din colegiile electorale ale celor 50 de state americane. Conform rezultatelor, Biden a reușit să adune 306 voturi, în timp ce Trump a obținut doar 232.

În acest timp, Garda Națională este mobilizată pentru a evita orice escaladare a protestelor, pe măsură ce suporterii lui Trump se strâng în Washington pentru a manifesta împotriva rezultatelor anunțate, pe care Donald Trump nu le-a acceptat până în acest moment, fără a aduce însă dovezi a fraudării alegerilor.

De asemenea, sunt așteptate contraproteste din partea suporterilor Partidului Democrat.

Autoritățile din Washington au transmis că forțele de ordine nu vor fi înarmate și vor fi prezente doar pentru a se ocupa de aglomerație și coordonarea traficului.

Enrique Tarrio, liderul grupării extremiste Proud Boys, care va fi prezentă la protestele din Washington, a fost arestat luni şi acuzat că a distrus un panou Black Lives Matter al unei biserici istorice din Washington DC luna trecută. Tarrio, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat luni la intrarea în oraş şi asupra lui au fost găsite două încărcătoare de mare capacitate, a anunţat poliţia. El se confruntă şi cu acuzaţii privind posesia de arme şi muniţie.

După validarea victoriei lui Joe Biden în Congres, democratul își va prelua mandatul de președinte al SUA la 20 ianuarie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. In ultima vreme e doar un circ ieftin pentru alegerile din Georgia, aia a fost miza, o miza foarte importanta.

  E clar ca astazi e gata, o sa inceapa circul iar in 2 ani, la primaries, si dupa iar in 4 cand Trump va candida din nou, in tot acest timp Trump va ataca si va spune ca a fost furat pe twitter, va exploata orice greseala a lui Biden, si probabil daca democratii nu vor face nimic bun va iesi din nou presedinte, pentru ca ati vazut si acum a castigat asta la limita in unele state, iar in Georgia era plin de oameni la un Trump rally, deci e inca plin de trumpisti in america.

  • .Asta daca nu crapă!

  • Hai ca mergi prea departe… Ce cum unde cum
   .. Ce va fi în 2,3 sau 4 e departe. Electoratul va taxa ieșirile antidemocratice ale senatorilor și congressmanilor.
   În Georgia Republicanii vor sa câștige Democrații sa zică ca nu au avut ce face.. Pentru ca au in rândul lor 5-6 senatori care ar fi votat cu democratii numai sai bage un os în gat lui Trump

 2. „The vice president has the power to reject fraudulently chosen electors.”