G4Media.ro

Conflictul israeliano-palestinian: și-au pierdut viața până prezent 232 de palestinieni și 12…

Conflictul israeliano-palestinian: și-au pierdut viața până prezent 232 de palestinieni și 12 israelieni

Un număr de 232 de palestineni, printre care combatanţi Hamas, şi 12 israelieni şi-au pierdut viaţa de la începutul actualului conflict din Fâşia Gaza şi sudul Israelului, pe 10 mai, perioadă în care mişcările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic au lansat peste 4.000 de rachete către teritoriul israelian, relatează Agerpres, conform AFP.

Cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas.

După câteva ore de aparentă acalmie, loviturile aeriene s-au intensificat joi după-amiază, coloane de fum înălţându-se deasupra oraşului Gaza.
Spre seară, un nou baraj de rachete dinspre Fâşia Gaza a vizat sudul Israelului, determinând localnicii din sudul acestei ţări să se refugieze în adăposturi anti-bombardamente.

Continuarea tirurilor palestiniene şi israeliene este ”inacceptabilă”, a declarat joi în faţa Adunării Generale a ONU secretarul general al forului internaţional, Antonio Guterres, care a lansat un apel la ”încetarea imediată a confruntărilor”.

După apelul preşedintelui american Joe Biden pentru o ”detensionare” imediată şi refuzul Washington de a sprijini o rezoluţie a Franţei la ONU, joi a intrat în scenă Germania.

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas s-a deplasat în Israel, unde a vizitat locuri lovite de rachetele trase de militanţii palestinieni din Hamas. El a susţinut loviturile israeliene către Gaza şi a insistat pe ”dreptul la autoapărare” al Israelului, cerând o încetare rapidă a ostilităţilor.

Spirala violenţelor a fost declanşată de tirurile de rachete lansate de mişcarea Hamas către statul evreu pe 10 mai, în semn de solidaritate cu palestinienii răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est.

În timpul precedentelor conflicte între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, detensionarea situaţiei a fost facilitată de crearea unor coridoare umanitare pentru a permite transportarea ajutorului internaţional şi repararea infrastructurii esenţiale pentru populaţie.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. N-ati facut socoteala absolut deloc cum trebuie. Trebuie luat de la primul palestinian/israelian mort(de acum minim 70 de ani). Succes !

  2. Trupele ONU sunt capcane criminale, au ingaduit genocidul in Yugoslavia.

  3. “Printre care si combatanti Hamas”….
    Adica de fapt vreo 220 civili si vreo 12 Hamas ? Sau cum G4 ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.