G4Media.ro

Conducerea Spitalului Municipal Făgăraş spune că nu va primi pacienţi infectaţi cu…

Conducerea Spitalului Municipal Făgăraş spune că nu va primi pacienţi infectaţi cu COVID-19, deși figurează ca spital suport

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Făgăraş, Mariana Câju, spune că nu doreşte ca unitatea spitalicească să devină spital-suport şi să preia pacienţi infectaţi cu Covid-19, precizând că în zona respectivă nu a fost confirmat niciun pacient cu noul coronavirus, relatează News.ro.

Mariana Câju a anunţat, miercuri, în cadrul unei videoconferinţe, că a avut o discuţie cu autorităţile locale pentru ca Spitalul Municipal Făgăraş să nu fie inclus pe lista spitalelor suport pentru Covid-19, dar cu toate acestea a regăsit unitatea medicală pe lista publicată de Ministerul Sănătăţii.

„Am cerut ca Spitalul Municipal Făgăraş să fie exclus de pe acestă listă. Deşi am avut asigurări, ne-am regăsit pe această listă ca spital suport Covid şi cu Centrul de Dializă care este singurul centru din judeţul Braşov şi, de asemenea, cu Maternitatea Făgăraş”, a spus Mariana Câju.

Ea a mai spus că în zona respectivă sunt 34 de persoane în carantină şi 707 izolate la domiciliu, că personalul medical, auxiliar şi administrativ al Spitalului Municipal Făgăraş nu este infectat cu Covid-19, precizând că prezenţa coronavirusului nu a fost confirmată în această zonă.

„Am primit cu stupoarea vestea că am fost incluşi pe lista spitalelor suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu Covid-19 tocmai pentru că această decizie contravine spiritului spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe. Opinia medicilor, a autorităţilor centrale este şi a fost până în acest moment, că virusul trebuie izolat, nu diseminat. Nu înţelegem de ce acest virus trebuie <<importat>> de la Braşov la Făgăraş, la 75 de kilometri”, a mai spus Mariana Câju.

Ea solicită ministrului Sănătăţii să revină asupra acestei decizii.

„Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra decizie. Fac un apel şi acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană, care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii, să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitate şi să revină asupra acestui ordin”, a precizat preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Făgăraş.

Mariana Câju a mai spus că la Făgăraş nu va fi primit niciun pacient transferat de la un spital din Braşov care este infectat cu Covid-19.

„Până atunci noi nu vom primi niciun pacient transferat de la un spital din Braşov, care este infectat cu acest virus. Vom trata în continuare toţi pacienţii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe. De asemenea, putem trata pacienţi care vin de la spitalele din Braşov şi nu au acest virus”, a spus Mariana Câju.

Ea a mai cerut angajaţilor unităţii medicale să rămână la locul de muncă.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgenţă intră sub incidenţa legii penale, în funcţie de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 şi Codul Penal.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. In timp ce in Italia au murit 60 medici in Romania fug ca lasii de virusul asta.

 2. Șobolanii părăsesc corabia 🤢

 3. Exista autonomie locala în timpul situației de urgenta?!!!!!!

 4. Deschide-ti spitalele care sunt inchise stimate Presedinte si guvern. In felul acesta infectati Toata România ,toate spitalele si toate cadrele madicale.Voi va gânditi doar la burtile voastre .

  • nu e vorba de pereti, mai pesedache, ci ca nu sunt medici si aistente

 5. Cum nu se poate mai clar:
  Unde șpagă nu e, nimic nu e !

 6. Medicii români buni si cu caracter sunt de mult plecati din RO.
  Aici au rămas in proportie de 90% intre ciurucuri, nuliltati profesionale, șpăgari si incompetenti, Cei din Fagaras, printre ei.

 7. deja avem mintea scurta?
  „Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunțat duminică seară că a semnat un ordin potrivit căruia pacienţii care au nevoie de îngijiri spitalicești nu pot fi refuzaţi la internare, indiferent dacă există sau nu confirmarea infecţiei cu coronavirus. Refuzul internării atrage răspunderea penală, a mai spus Raed Arafat.”

  vreau sa vad si eu legea aplicata pentru asemenea declaratie

 8. sa ne uitam in globul de cristal: mariana caju va zbura din post

  • zzz-nu sunt interesata privind politica si religia ,cred ca toti avem dreptul sa ne spunem parerea indiferent de culoarea politica.

 9. S-o dea in gura ma-sii afara…nu-i inteleg pe astia de ce stau de vorba cu toate toapele astea…..am intrat pe facebook-ul duduii….o taranca impuntita, medicul p—ii, probabil ca nu are nicio legatura cu meseria, o spagareasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.