G4Media.ro

Conducerea spitalului județean Suceava se schimbă din nou. Managerul interimar numit în…

sursa foto: suceavanews.ro

Conducerea spitalului județean Suceava se schimbă din nou. Managerul interimar numit în urmă cu două luni a renunțat la post. De la 1 iulie preia funcția șeful secției de cardiologie

Conducerea spitalului județean Suceava, de unde a pornit în martie cel mai mare focar de coronavirus din țară, se schimbă din nou. Managerul interimar numit în urmă cu două luni, Anatolii Buzdugan, a renunțat la post, iar de la 1 iulie funcția va fi preluată, tot interimar, de șeful secției de cardiologie, Alexandru Calancea, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că, miercuri, a avut o întâlnire cu managerul spitalului județean, Anatolii Buzdugan, cu care a trecut în revistă situaţia la zi a unităţii spitaliceşti, ocazie cu care i-a fost adusă la cunoştinţă solicitarea membrilor actualei echipe manageriale de a reveni la posturile deţinute anterior – în cazul lui Buzdugan şef Secţie de Neurochirurgie, iar în cel al directorului medical Valeriu Gavrilovici – şef Secţie Chirurgie generală.

„La începutul mandatului, actuala echipă şi-a exprimat intenţia de a lucra împreună până la revenirea la normal a activităţii medicale la SJU. Acest lucru se întâmplă deja, de la 1 iunie s-a reluat activitatea medicală pentru tratarea pacienţilor cu patologii non-COVID, iar de la 1 iulie se va relua acordarea de servicii medicale pacienţilor în cadrul ambulatoriului”, a spus Flutur, citat de Agerpres.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, în baza prerogativelor legale pe care le are, va numi o nouă echipă managerială interimară, începând cu data de 1 iulie, până la organizarea concursului, având în funcţia de manager interimar pe Alexandru Calancea.

„Aşa cum spuneam, de la 1 iulie, pacienţii se vor putea trata la ambulatoriul spitalului, care, până acum, a oferit servicii medicale doar prin telemedicină. Este organizat un triaj epidemiologic riguros, cu folosirea celor trei puncte de acces. Astfel, vor putea fi asigurate servicii medicale, cu programare, pentru 84 de adulţi şi 42 de copii, urmând ca toate detaliile privind procedura programărilor să fie stabilită în prima şedinţă a Consiliului Medical”, a precizat Flutur.

Context. În luna martie, la spitalul județean Suceava a izbucnit un focar grav de coronavirus care a escaldat și a dus la carantinarea județului și la trimiterea unei echipe medicale militare pentru gestionarea situației. De altfel, în 18 iunie, Vasile Râmbu și Mircea Macovei, fostul manager și fostul director medical al Spitalului județean Suceava, au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă și zădărnicirea combaterii bolilor. Detalii aici

După ce situația de la spitalul județean a fost stabilizată, conducerea unității medicale a fost predată, în 30 aprilie, unui management civil, fiind numit Anatolii Buzdugan în funcția de director interimar.

Sursa foto: suceavanews.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Puneti-l pe flutur

  2. „….. Gheorghe Flutur a spus că, miercuri, a avut o întâlnire cu managerul spitalului județean, Anatolii Buzdugan, cu care a trecut în revistă situaţia la zi a unităţii spitaliceşti, ocazie cu care i-a fost adusă la cunoştinţă solicitarea membrilor actualei echipe manageriale de a reveni la posturile deţinute anterior ….”

    Baietii se intorc pee cai mari! Si ii avertizeaza pe toti „nechematii” sa stea „ghinisor” in banca lor. Ca sa nu aiba surprize-surprize neplacute!
    Fluture, tine-o tot asa! Punel-l manager pe directorul medical care i-a bagat pe toti in boale!

  3. fluturili is back in track