G4Media.ro

Conducerea Senatului îi cere lui Klaus Iohannis demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan…

Conducerea Senatului îi cere lui Klaus Iohannis demiterea președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, pe care îl acuză de manipularea ROBOR-ului

Biroul permanent al Senatului a aprobat luni raportul Comisiei economice, în urma anchetei privind o eventuală manipulare a ROBOR, prin care se cere demiterea preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, propunere care urmează să fie trimisă şefului statului, a anunţat luni preşedintele comisiei, Daniel Zamfir.

El a explicat că, potrivit raportului, „ROBOR a fost manipulat, calcularea lui pe baza unor cotaţii dovedindu-se a nu fi una transparentă, ci una aranjată”.

În raportul anchetei se arată că Bogdan Chiriţoiu ar fi acţionat „împotriva legii” şi se mai solicită sesizarea Curţii de Conturi pentru a face verificări dacă există „angajaţi fictivi” în această instituţie.

„Constatând modul defectuos în care Consiliul Concurenţei a înţeles să colaboreze cu Comisia economică, industrii şi servicii, prin răspunsurile incomplete şi întârziate ce au fost furnizate solicitărilor transmise (documentele au fost transmise cu depăşirea termenelor ce figurau în textul solicitărilor), membrii comisiei consideră că preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, prin deciziile sale, a obstrucţionat buna desfăşurare a anchetei şi a îngreunat atingerea obiectivelor anchetei parlamentare, aşa cum au fost aprobate de Biroul permanent al Senatului, prin Hotărârea nr. 4/2019”, se spune în raport.

Comisia a recomandat în 20 martie, potrivit declaraţiilor lui Zamfir, în raportul parţial al anchetei, fie să se decupleze ROBOR de la calculul dobânzilor creditelor în lei, fie să se schimbe modalitatea de calcul a acestui indice.

Pe 24 aprilie, într-un răspuns al autorităţii de concurenţă la solicitarea AGERPRES se preciza că Raportul Comisiei economice din Senat cu privire la activitatea Consiliului Concurenţei conţine numeroase inexactităţi, scoase din context şi prezentate eronat.

Plenul Senatului a adoptat, pe 11 februarie, un proiect de hotărâre prin care a acordat un termen de 60 de zile Comisiei economice să deruleze o anchetă privind modul în care Consiliul Concurenţei a închis, în 2013, o investigaţie referitoare la o eventuală manipulare a ROBOR.

Foto: Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Sursa: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nulitatea Zamfir, un politruc incompetent si ticalos inhaita cu toti hotii, trebuie dat in judecata daca nu are dovezi.

  2. Chirițoiu demis și Roboru arestat!

  3. O porcarie. Senatul este cel care actioneaza contra legii iar Daniel Zamfir si Tariceanu ar trebui sa raspunda pentru asta. Bogdan Chiritoiu nu putea lua decizii de unul singur, ci doar Plenul Consiliului Concurentei. Vanatoare de vrajitoare in interes personal.

  4. zamfire, vezi ma ca bogdan chiritoiu n-are basca. daca are, de ce are.
    dati-i branci pe scari. are voiculescu un soldat bun de angajat la stat.

  5. Daca Tariceanu si Zamfir cer destituirea unei persoane, inseamna ca acea persoana este foarte potrivita pt functia respectiva.
    Sa speram ca Johannis va respinge cererea lui Tariceanu. (de fapt e cererea lui Dragnea)

  6. Si eu cer demiterea individului, dar pe alta speta.