G4Media.ro

Conducerea de vârf a colosului bancar HSBC renunță la birouri private pe…

Conducerea de vârf a colosului bancar HSBC renunță la birouri private pe fondul reducerii masive a spațiului de lucru post-pandemie și tranziției la modul de lucru hibrid – la birou și acasă

Gigantul bancar HSBC a confirmat că managerii de vârf din sediul de la Londra său din zgârie-nori-ul Canary Wharf și-au pierdut birourile și vor trebui să lucreze pe un etaj deschis.

HSBC plănuiește micșorarea spațiului de birouri cu 40% într-un restructurare post-pandemie.

Directorul executiv, Noel Quinn, a spus că întreaga bancă îmbrățișează “munca hibridă” și că nu va mai veni la birou cinci zile pe săptămână.

Echipa mea de conducere și cu mine ne-am mutat la un etaj complet deschis, fără birouri separate”, a spus el pe Linkedin.

Până în prezent, managerii își aveau sediul la etajul 42 al clădirii din estul Londrei al cărui constructor șef a fost inginerul de origine română, Sir George Iacobescu, în propriile birouri private.

De acum încolo, managerii, se vor muta în spațiile de lucru de pe două etaje, în timp ce vechile lor birouri au fost transformate în săli de întâlniri ale clienților și în alte spații comune.

Domnul Quinn a declarat pentru Financial Times că vechiul aranjament era “o risipă de bunuri imobiliare”, adăugând: “Birourile noastre erau goale jumătate din timp pentru că noi călătoream în jurul lumii”.

Într-o postare separată pe LinkedIn, el a spus că, după mai mult de un an de muncă de acasă, a avea sediul într-un birou deschis îi va permite “să se reconecteze cu colegii și prietenii și să poată vorbi cu ei informal”.

El a adăugat că majoritatea personalului băncii va putea lucra cu jumătate de normă de acasă în viitor.

În același timp, HSBC plănuiește o reducere a forței de muncă cu aproximativ 35.000 de angajați.

Alte firme din sector au anunțat planuri de a adopta munca hibridă, deoarece angajații și-au exprimat dorința de a reduce naveta.

O altă mare instituție financiară, Nationwide a indicat că nu intenționează să oblige oamenii să se întoarcă la birou dacă au reușit să lucreze de acasă în timpul pandemiei. Aproximativ două treimi din cei 18.000 de angajați au lucrat de acasă în ultimul an, potrivit relatărilor.

Totuși, nu toate băncile acceptă o trecere permanentă la munca de acasă. Directorul executiv al companiei Goldman Sachs Group Inc., David Solomon, a declarat în februarie că munca la distanță este “o aberație pe care o vom corecta cât mai repede posibil”.

BBC, Financial Times, Bloomberg

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Fraza cu romanul e penibila. In rest, da, peste tot se face asta