G4Media.ro

Conducerea clubului AC Milan a dezvăluit planul de construire a unui nou…

Facebook/AC Milan

Conducerea clubului AC Milan a dezvăluit planul de construire a unui nou stadion

Proprietarii lui AC Milan și-au dezvăluit planurile de a construi un nou stadion cu o capacitate de 70.000 de locuri. La rândul său, primăria ar dori să renoveze San Siro, pe care îl deține, scrie L’Equipe.

Noul stadion nu va găzdui doar meciurile echipei, ci va fi folosit și pentru evenimente legate de industria de divertisment. Echipa de șapte ori câștigătoare a Ligii Campionilor împarte în prezent același stadion cu Inter Milano, istoricul San Siro.

Cele două cluburi rivale iau de mult timp în considerare ideea de a avea fiecare propriul stadion pentru a-și spori randamentul financiar. La rândul lor, autoritățile municipale își propun să lucreze la renovarea San Siro.

Gerry Cardinale, fondatorul și directorul executiv al RedBird Capital, care a preluat controlul lui AC Milan în 2022 pentru 1,2 miliarde de euro, a declarat că dorește să ofere clubului său propriul stadion, după modelul stadioanelor americane, unde evenimentele sportive alternează cu cele de divertisment. „Dintre toate orașele din Europa, în contextul unei fuziuni între sport, muzică și alte evenimente live, te-ai gândi că Milano ar fi locul ideal pentru a face acest lucru, iar noi vom face tot ce ne stă în putință pentru ca asta să se întâmple”. Cardinale a adăugat că intenționează chiar să înființeze o companie capabilă să construiască stadioane pentru alte cluburi italiene.

AC Milan se află în prezent pe locul 3 în Seria A și este prezentă în șaisprezecimile Europa League, unde va juca împotriva lui Slavia Praga.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...