G4Media.ro

Condamnat pe viață în urmă cu 17ani pentru dublu asasinat în România,…

Sursa: Proto Thema

Condamnat pe viață în urmă cu 17ani pentru dublu asasinat în România, Kostas Passaris ar urma să se întoarcă în Grecia pentru a-și ispăși restul pedepsei/ Ultimul cuvânt îl vor avea autoritățile elene

Celebrul răufăcător Kostas Passaris urmează ca în următoarele zile să ia drumul întoarcerii în Grecia, unde va ispăşi restul pedepsei sale, întrucât, potrivit informaţiilor transmise de postul de televiziune ANT1, autorităţile din România, unde este deţinut, au admis cererea formulată în acest sens, scrie Proto Thema, citată de Rador.

Passaris şi-a exprimat dorinţa de a-şi ispăşi restul pedepsei în Grecia, iar Ministerul Justiţiei de la Bucureşti a acceptat cererea lui întrucât este cetăţean european. Însă întoarcerea lui în Grecia şi ispăşirea restului pedepsei aici depinde de decizia procuraturii din Grecia, care va avea ultimul cuvânt cu privire la dacă va admite sau nu cererea autorităţilor române de a-i permite bărbatului de 45 de ani, condamnat de două ori la închisoare pe viaţă, să-şi ispăşească restul pedepsei în Grecia.

  • Nota redacției: Konstantinos Passaris, supranumit „Fiara din Balcani” este unul dintre cei mai sângeroşi criminali pe care i-a cunoscut România. El a fost condamnat în 2003 la închisoare pe viaţă, în urma unui dublu asasinat şi a unui jaf armat comise în noiembrie 2001 la o casă de schimb din Bucureşti. Anterior, el fusese condamnat şi în Grecia pentru 18 fapte penale, dintre care cinci omoruri. Ştiri pe aceeaşi temă Românul care l-a ajutat pe grecul Passaris să ucidă doi poliţişti a fo… În perioada 2000 – 2001, Passaris era considerat unul dintre cei mai cruzi criminali din Grecia. Potrivit relatărilor din presa de la vremea aceea, era liderul unei bande deosebit de periculoase, el şi complicii săi ucigând cinci poliţişti greci. (Citește detalii aici)

După cum se arată într-un reportaj al ANT1, Ministerul Justiţiei din România a transmis Atenei decizia prin care acceptă transferul condamnatului pe viaţă care ar urma să se întoarcă în închisorile din Grecia.
Răspunsul procuraturii elene poate fi dat în termen de 90 de zile.

În ceea ce priveşte cererea în cauză, aceasta a fost tradusă deja oficial de Ministerul Justiţiei şi se aşteaptă decizia autorităţilor greceşti. Competent pentru luarea unei decizii în acest sens este parchetul din ultimul loc de domiciliu al condamnatului pe viaţă, în vârstă de 45 de ani, şi anume parchetul din Atena, dar au fost cerute deja precizări de la autorităţile române.

Sursa: Proto Thema/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...