G4Media.ro

Concurs pentru școlile care combat hărțuirea, lansat de organizația Salvați Copiii. Rezultatele…

Foto: Școala Gimnazială din comuna Unirea

Concurs pentru școlile care combat hărțuirea, lansat de organizația Salvați Copiii. Rezultatele celor mai implicate echipe anti-bullying vor fi premiate cu spații de joc pentru elevi, în școală

Un concurs pentru școlile care combat bullyingul a fost lansat de organizația Salvați Copiii România și așteaptă înscrieri până pe 6 aprilie. Rezultatele și experiențele celor mai implicate echipe în lupta cu hărțuirea vor fi premiate cu organizarea de spații sigure și cu jocuri, pentru elevi. Intrarea în concurs, până pe 6 aprilie cel târziu, constă în completarea unui formular în care profesorii explică modul în care au gestionat, în școala lor, situații de violență sau au organizat activități pe această temă cu părinții. Și elevii implicați în combaterea bullyingului pot fi premiați cu participarea într-o tabără a sănătății, scrie Edupedu.ro.

Potrivit regulamentului (mai jos în articol), în cadrul acestui concurs pot participa școlile care au grup de acțiune antibullying funcțional și desfășoară activități de prevenire a bullyingului la nivelul întregii unități de învățământ.

  • Ele trebuie, de asemenea, să aplice ”constant principiul participării elevilor la viața școlii (elevii inițiază sau implementează activități care contribuie la îmbunătățirea climatului școlar, iar activitățile lor sunt sprijinite de conducerea școlii și profesorii din școală)” și să desfășoare ”activități de prevenire a bullyingului cu participarea tuturor actorilor relevanți: elevi, părinți, cadre didactice (exemplu cursuri, activități comune, sesiuni de informare, evenimente tematice, concursuri, înfrumusețarea spațiului școlilor)”, conform organizatorilor.

”Aplicația poate fi transmisă de un reprezentant al grupului de acțiune antibullying din școală sau de către o altă persoană activ implicată în acțiuni de prevenire a bullyingului (elev, cadru didactic sau părinte). Aplicația se completează în formularul de aici, care se trimite, alături de acordurile de prelucrare a datelor cu caracter personal – disponible la finalul regulamentului, până la data de 06.04.2023la adresa mariana.moraru@salvaticopiii.ro. Când trimiteți aplicațiile, vă rugăm să menționați în câmpul subiect „Concurs Școli fără bullying”, iar în corpul emailului, numele și școala de proveniență”, transmit organizatorii.

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...