G4Media.ro

Complexul Energetic Hunedoara va primi un ajutor de stat de 43,2 milioane…

Complexul Energetic Hunedoara va primi un ajutor de stat de 43,2 milioane lei pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune Lonea şi Lupeni

Complexul Energetic Hunedoara va primi un ajutor de stat în cuantum de 43,2 milioane lei în acest an pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive Lonea şi Lupeni, a informat Guvernul.

În şedinţa de vineri a Cabinetului Ciucă a fost aprobată o hotărâre de Guvern privind acordarea ajutorului de stat pentru 2022 pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara – S.A., în insolvenţă.

„Ajutorul de stat se acordă pentru acoperirea costurilor excepţionale ale unităţilor intrate în proces de închidere definitivă, costuri care nu sunt legate de producţia curentă. Astfel, banii vor fi folosiţi pentru acordarea plăţilor compensatorii acordate angajaţilor, reconversia profesională, reabilitarea fostelor exploatări miniere, precum şi pentru recultivarea suprafeţelor. Aceste măsuri de sprijin se acordă până în anul 2024 şi au fost notificate şi autorizate de Comisia Europeană”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Suma va fi suportată integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.

„Totodată, nerespectarea de către Societatea Complexul Energetic Hunedoara a condiţiilor incluse în Decizia Comisiei Europene, precum şi a oricăror obligaţii asumate în vederea obţinerii ajutorului de stat, va determina aplicarea de către Ministerul Energiei a măsurilor necesare în vederea recuperării ajutorului de stat. Prin urmare, ajutorul de stat se acordă cu respectarea prevederilor comunitare legale în domeniu, direct aplicabile României, în calitatea sa de stat membru UE”, se explică în comunicatul citat.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. deci toata europa isi redeschide diferite capacitati si noi ne chinuim sa le inchidem….tare

    • Nu e așa că suntem tari? Trebuie să recunoști că un moment mai potrivit că ăsta, nici că se putea.

  2. Ciuca-Johanis e combinatia fatala pentru Romania.

  3. Păi nu mai deschidem?!!!

  4. minerii disponibilizati ar fi dusi pe Valea Oltului, pentru 40 de milioane, ar strapunge muntii si am avea autostrada in trei ani. Dar cine mai judeca in Romania, vioreii?

    • Cel putin Mina Lonea era cam cea ma viabila din valea jiului( cel care scria a lucrat aici) si stiu bine,cu galerii noi si puri noi si un nou orizont 200 dotat cu instalatii de benzi si transport noi cu skip nou care ar fi trebuit sa ccoata la suprafata viitorul carbune ,cu infrastructura noua de 90 la suta cu un viitor de minim 50 ani a fost pusa pe butuci ,distrus totul si dat cu piciorul la miliarde de lei si ani de munca ,si cand sa exploatezi ieftin politica europeana impreuna cu conducerea spune ca nu este viabila,minciuni si voi care cititi sa stit ca este o mare magarie sa dai bani pentru distrugere si inchidere pe cand acesti bani se puteau folosi in investitii si erau si locuri de munca ,dar asta ca sa se distruga totoul ca tara noastra sa nu mai aiba nimic ,utativa in vest polonezii Germania cehia ungaria etc nu au distrus nimic ,ei acum produc energie pe carbune iar noi cu comoara sub noi cumparam scump

  5. Este trista situatia. La noi ciolanu’ a avut intotdeauna carne pe el iar fiul lu’, dupa ce a gustat din el, s-a vazut cu puteri supranaturale, capatand o ,,desteptaciune ” de 4 clase, mult superioara fata de restul oamenilor. Daca zice ca rosia este neagra atunci este neagra domnule (ca doar asa a vazut la tembelevizor-ca nu isi face singur cumparaturile). Ei mai zic ,,Nu aveti sa va cumparati paine? Mancati tort!” Energie vie domnule! Pestele se impue de la cap. Termocentrale? ce sunt alea si la ce folosesc? cica ar merge pe gaz asa ca la ce mai folosim carbunele? (zic ai nostri suspusi (sau supusi). Avem destule centre de colectare de fier vechi asa ca se recupereaza ,,investitia”. Strainii zic: descurcati-va ca la cate biruri aveti si cati gologani mai cereti ,,pe langa” nu are rost sa va ajutam ; ai nostri:ce sa mai facem cu termocentralele ca oamenii folosesc deja lumanari sa se incalzeaca si mai deschid fereastra sa mai intre si cele 5 grade de afara in casa ca se aduna; ; las’ ca le inchidem, le dam la fier vechi ca sunt pericole foarte mari de explozie ca doar merg cu gaz nu?. Daca primesc amenda de la ,,spani”, mai baga un bir la popor ca doar noi nu vrem sa ne incalzim. Sa traiti bine he he he!

  6. Stiti pentru ce a fost acuzat Ceausescu?cei care au distrus industria Romaneasca pentru ce vor fi judecați și cand?