G4Media.ro

Compania sud-coreeană Hyundai a primit acordul parlamentului bulgar pentru a negocia construcția…

Foto: Dnevnik

Compania sud-coreeană Hyundai a primit acordul parlamentului bulgar pentru a negocia construcția a două reactoare nucleare, învingând oferta firmei americane Bechtel

Compania sud-coreeană Hyundai Engineering & Construction a obținut vineri sprijinul parlamentului bulgar pentru a continua discuțiile privind construirea a două reactoare nucleare, devansând o ofertă a firmei americane Bechtel, scrie Reuters.

Cele două companii fuseseră preselectate pentru ingineria, construcția și punerea în funcțiune a unităților 7 și 8 de la centrala nucleară de la Kozlodui, folosind tehnologia AP 1000 de la Westinghouse.

În parlament, 112 din cei 223 de deputați prezenți vineri au votat pentru Hyundai, a anunțat agenția de presă bulgară BTA. Bulgaria a anunțat anul trecut planuri pentru două reactoare la Kozlodui, care să adauge o capacitate combinată de 2.300 de megawați (MW). Unitatea 7 ar trebui să fie finalizată până în 2033.

Kozlodui este singura centrală nucleară din Bulgaria și datează din anii 1970. Aceasta are în funcțiune două reactoare de fabricație sovietică de 1.000 MW, alte patru reactoare fiind închise până în 2007.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Normal că bulgarii s-au speriat de pățania Romaniei cu Bechtel!