G4Media.ro

Compania rusă Transneft susține că Ucraina a oprit fluxurile de petrol către…

Sursa foto: Ina FASSBENDER / AFP

Compania rusă Transneft susține că Ucraina a oprit fluxurile de petrol către Europa din cauza unei probleme de plată

Ucraina a suspendat fluxurile de petrol rusesc către sudul Europei începând cu 4 august, deoarece din cauza sancțiunilor occidentale nu a primit taxe de tranzit de la Moscova, a declarat marți compania rusă Transneft, care deține monopolul asupra conductelor din Rusia, relatează Reuters.

Transneft a declarat că a efectuat plăți pentru tranzitul de petrol din august către operatorul de conducte ucrainean Ukrtransnafta pe 22 iulie, dar banii au fost trimiși înapoi pe 28 iulie, deoarece plata nu a fost efectuată.

Gazprombank, care s-a ocupat de plată, a declarat că banii au fost returnați din cauza restricțiilor Uniunii Europene, a precizat Transneft într-un comunicat.

În mod normal, Rusia livrează aproximativ 250.000 de barili pe zi (bpd) prin partea sudică a conductei Druzhba către Ungaria, Slovacia și Republica Cehă.

MOL și Unipetrol din Ungaria și Unipetrol, controlată de PKN Orlen, sunt principalii cumpărători de petrol prin această rută, în timp ce Lukoil, Rosneft și Tatneft din Rusia sunt principalii furnizori de petrol.

MOL, PKN Orlen și Ukrtransnafta nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Rusia a redus deja fluxurile în gazoducte către mai mulți membri ai UE, invocând probleme de întreținere a turbinelor la conducta Nord Stream 1, precum și sancțiuni împotriva unor cumpărători pe care Moscova îi descrie ca fiind „neprietenoși”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Aoleu Viktorash, pai ce faci bre, da-i si lupta, neicusorule!

  2. :))) sa l vedem pe Orban cum mai da cu veto-ul 🙂