G4Media.ro

Compania Engie, replică pentru Rareș Bogdan: Marea majoritate a gazelor cumpărate din…

sursa foto: BSOG

Compania Engie, replică pentru Rareș Bogdan: Marea majoritate a gazelor cumpărate din Marea Neagră vor fi furnizate consumatorilor români

Marea majoritate a gazelor cumpărate din Marea Neagră vor fi furnizate către consumatorii români şi doar surplusul va fi exportat, a declarat luni Eric Stab, CEO al companiei de furnizarea a gazelor Engie România, citat de Agerpres.

Eric Stab s-a referit la gazele extrase din Marea Neagră de compania americană Black Sea Oil and Gas.

Afirmația oficialului Engie a fost o replică pentru europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, care declarase săptămâna trecută că este mâhnit că gazul care este extras de la Black Sea Oil & Gas – primul gaz din platforma continentală a Mării Negre – a fost deja contractat de grupul Engie pe trei ani, ceea ce este, în opinia sa, este o problemă care contravine legii în România.

„În noiembrie 2018, Engie a semnat pe 10 ani contract cu Black Sea Oil and Gas, pentru că suntem un furnizor mare din România. Fără acest contract, investitorii nu ar fi luat decizia finală de investiţie în acel proiect, proiectul nu ar fi fost implementat şi nu am fi văzut acest gaz pe piaţă”, a spus Stab.

Dacă Engie nu şi-ar fi luat acel risc în 2018, acest gaz nu ar fi curs astăzi, a spus luni Stab.

„Suntem un mare furnizor de gaze către clienţii români casnici şi industriali. Dacă va fi suficientă cerere, gazul va merge la consumatorii români. Dacă nu va fi cerere în România, singura soluţie este să îl exportăm, dar marea majoritate a gazelor va rămâne aici în România”, a mai spus reprezentantul Engie în conferinţa organizată de Profit.ro.

Potrivit unui comunicat din 20 noiembrie 2018, Black Sea Oil and Gas (şi partenerii săi de la acea dată) au semnat cu Engie un acord pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), pe o perioadă de minimum 10 ani, în conformitate cu legislaţia românească.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Ce sa stie batistuta si oarecum credeam o parte din declaratiile lui pana au dat USR-ul afara de la guvernare, din acel moment mi-am dat seama ca acest batistuta nu este decat un papagal sinistru.

 2. Da, daca plătesc prețul maxim.

  • ești tu uob de bububui! la noi în UE prețul la energie se face pe bursele specializate, nu la ca la voi în Rusia din pixul unui bandit lacom!

 3. nationalizare de urgenta! afara cu enel si engie!

  • Alt id i ot. Aur-ist sadea probabil. Psd-ist, pnl-ist, tot in d r a c. Afara cu strainii din tara, sa dam companiile care (inca) mai merg statului. Amantele, nepotii si toate rubedeniile politrucilor dabia asteapta sa le bage in faliment in timp ce ei(ele) se imbogatesc.

  • Ia zi-ne tu haurică jenică – pluă blegită care sunt companiile alea de stat care fac performanță și fac de râs companiile private. Nu există băi haurarus maximus! Toate companiile de stat sunt niște găuri negre. Dacopaților!

 4. Nu cap sec, dar pentru cititorul de rand e bine de stiut si parerea celor acuzati ca nu stiu ce fac. Stiu ca tie ti-ar fi placut sa auzi doar grohaiturile unui politruc.

 5. E oficiosul cui plătește…

 6. Citești comentariile și ai o singură concluzie: proști, dar mulți.

 7. ENGIE furnizeaza gazul natural la 15lei/MC.SUPER OFERTĂ!!!