G4Media.ro

Compania din spatele seriei de NFT-uri ”Bored Ape” a strâns criptomonede de…

Sursă foto: Unsplash

Compania din spatele seriei de NFT-uri ”Bored Ape” a strâns criptomonede de aproximativ 285 de milioane de dolari prin vânzarea de terenuri într-o lume virtuală

Compania din spatele seriei de NFT-uri ”Bored Ape” a strâns criptomonede în valoare de aproximativ 285 de milioane de dolari prin vânzarea de jetoane care reprezintă terenuri într-un joc din lumea virtuală pe care spune că îl construieşte, transmite Reuters.

Anul trecut, startup-ul american Yuga Labs a creat NFT-urile Bored Ape Yacht Club, jetoane bazate pe blockchain reprezentând un set de 10.000 de maimuţe din desene animate generate de computer.

Pe măsură ce popularitatea jetoanelor nefungibile (NFT) – active cripto care reprezintă fişiere digitale, cum ar fi imagini, videoclipuri sau articole dintr-un joc online – a explodat, preţurile Bored Ape au crescut pentru a aduce sute de mii de dolari fiecare.

Au devenit una dintre cele mai proeminente mărci NFT, Apes fiind vândute la casele de licitaţie de top şi deţinute de celebrităţi precum Paris Hilton şi Madonna.

Acum, Yuga Labs – care a strâns 450 de milioane de dolari , într-o rundă de finanţare din martie condusă de Andreessen Horowitz – a pus ochii pe aşa-numitul ”metavers”.

Într-o vânzare online din 30 aprilie, Yuga Labs a vândut NFT-uri numite ”Otherdeeds”, despre care spunea că ar putea fi schimbate ca loturi de teren virtual într-un viitor mediu online cu tematică Bored Ape numit ”Otherside”.

”Otherdeeds” au putut fi cumpărate doar folosind criptomoneda asociată proiectului, numită ApeCoin, care a fost lansată în martie.

Au fost vândute 55.000 de Otherdeeds, la preţul de 305 ApeCoin fiecare, iar compania a scris pe Twitter că acestea s-au epuizat.

Aceasta înseamnă că vânzarea a însumat 16.775.000 de ApeCoin, în valoare de aproximativ 285 de milioane de dolari până duminică, conform calculelor Reuters bazate pe preţul ApeCoin pe platforma de criptomonede Coinbase, la ora 12:10 GMT.

Nu este clar cum vor fi distribuite fondurile, deşi compania a spus că ApeCoin vor fi ”blocate” timp de un an.

Vânzarea indică cererea ridicată continuă pentru active cripto speculative, cu risc ridicat, legate de lumile virtuale online.

NFT-urile sunt în mare parte nereglementate, iar ştirile de înşelătorii, falsuri şi manipulare a pieţei sunt frecvente.

În timp ce mulţi sunt derutaţi de ideea de a plăti bani reali pentru un teren care nu există fizic, unele NFT-uri virtuale de terenuri au adus deja milioane de dolari.

Metaversul Otherside va fi un mediu de joc multi-player, conform site-ului său, care spune că este în prezent în curs de dezvoltare. Y

Yuga Labs a refuzat să spună câţi oameni lucrează la construirea Otherside sau când va fi lansat.

Vânzarea de Otherdeeds a Yuga Labs vine la scurt timp după ce contul oficial de Instagram al Bored Ape Yacht Club a fost spart şi a fost postat un link de phishing, permiţând escrocilor să fure NFT-urile victimelor.

sursa: News.ro, Sursă foto: Unsplash

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Prostia unora este infinita. La fel ca ticalosia altora.