G4Media.ro

Comitetul Internațional al Crucii Roșii: 10.000 de civili „împinși la limita existenței”…

Sursa foto: AFPTV / AFP

Comitetul Internațional al Crucii Roșii: 10.000 de civili „împinși la limita existenței” în Bahmut

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a declarat că aproximativ 10.000 de civili, mulți dintre ei vârstnici și cu dizabilități, trăiesc în „condiții foarte grele” în orașul asediat Bahmut din estul Ucrainei și în jurul acestuia, transmite CNN.

Mai mult de 90% dintre locuitorii din Bakhmut au fugit, iar o mare parte din oraș a fost distrusă în cea mai lungă și sângeroasă bătălie din războiul din Rusia. Cu toate acestea, se estimează că mai sunt câteva mii de civili care au rămas în oraș, a declarat Umar Khan, de la CICR, într-un briefing video de la Dnipro.

„Civilii care sunt blocați acolo, ei trăiesc în condiții foarte grele, petrecând aproape toate zilele în adăposturi în condiții de bombardament intens. Tot ceea ce vedeți sunt oameni împinși la limita existenței, a supraviețuirii și a rezistenței lor”, a adăugat el.

El a declarat că a fost șocat de amploarea distrugerilor la care a fost martor.

„Casele sunt zdrobite de puterea de foc militară, acoperișurile sunt smulse, clădirile de apartamente sunt pline de găuri … amenințarea constantă a exploziilor de obuze, bombe – și unii oameni care încă trăiesc în adăposturi, încercând să supraviețuiască acestor ostilități intense”, a mai spus Khan.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...