G4Media.ro

Comisia Europeană vrea să acționeze împotriva rețelelor sociale care promovează discursuri ale…

Comisia Europeană vrea să acționeze împotriva rețelelor sociale care promovează discursuri ale urii: Avem nevoie de reguli stabile pentru a garanta că în mediul online nu va prolifera conţinutul ilegal

Vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova, şi-a exprimat luni dorinţa de a acţiona împotriva reţelelor sociale care promovează discursuri ale urii, estimând că timpul acordurilor neconstrângătoare „a trecut”, într-un interviu pentru ziarul belgian Le Soir, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Să spui că aceşti actori sunt canale care nu au nimic de a face cu conţinutul este depăşit. Şi mi-e teamă că de asemenea sunt depăşite şi acele aşa-numite ‘gentlemen’s agreements’ cu giganţii din domeniul tehnologiei”, a declarat Vera Jourova, însărcinată în cadrul executivului comunitar cu „valorile şi transparenţa”.

„Cooperăm bine cu Facebook, Google, Twitter, Microsoft etc., dar există noi actori, precum Tik Tok (aplicaţie chinezească de partajare de video, foarte populară în rândul adolescenţilor – n.r.) şi cu ei nu văd să încheiem un acord. Deci avem nevoie de reguli stabile pentru a garanta că în mediul online nu va prolifera conţinutul ilegal”, a adăugat ea.

Facebook, Twitter, YouTube şi Microsoft au semnat în mai 2016 un „cod de conduită” în care se angajau în faţa Comisiei la „proceduri clare şi eficiente pentru a examina” în mai puţin de 24 de ore raportările de afirmaţii care instigă la ură în Europa şi la înlăturarea lor dacă este necesar. Google+, Instagram, Snapchat, Dailymotion şi Jeuxvideo.com s-au alăturat şi ele acestui cod de conduită.

Comisia Europeană, care până acum a optat pentru un demers voluntar din partea platformelor în lupta împotriva dezinformării, intenţionează să adopte acum o reglementare, potrivit Verei Jourova, „în special în cazurile în care dezinformarea coordonată pe platforme tehnologice poate pune probleme de securitate”.

Responsabila cehă a mai subliniat că executivul comunitar este „în curs de colectare a datelor” privind legătura între „modelul de business” al acestor reţele şi proliferarea „fake news”.

„Adevărul nu este sexi. Dezinformarea funcţionează cu emoţii, care o vând mai bine. Poate sunt naivă, dar nu cred că minciunile ar trebui să fie profitabile”, a spus ea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. De la cica „reglementari” si pana la cenzura nu e decat un pas

  • Cu rețelele sociale ne descurcam si singuri foarte bine.
   Ce facem cu Rovana Plumb, cu Ciordache, Nicolicea… ăia de au diplome obținute de la facultațile unde sunt actionari si au impresia ca sunt capabili sa comunice?
   Ce facem cu subofițerii deveniți ofițeri peste noapte?
   Avem tot ce ne trebuie dar nimeni nu e ceea ce pare a fi… 🙁

 2. Discursurile urii se refera doar la criticile aduse lgbtqr+,transgenderi si alte ciudatenii.
  Daca e vorba de crestini albi nu e nicio problema, ura poate sa mearga inainte!!

 3. Tot ce nu ne convine este discursul urii. Să cenzurăm pentru a construi minunata lume nouă.

 4. Avem nevoie de cenzura si de politica pumnului in gura, cine nu e cu neo-marxistii finantati de Soros e impotriva noastra, trebuie sa-i infieram cu manie sorosista si sa-i pedepsim.Du-va dracu cu noul vostru colhoz numit EUSSR.

 5. sa mi bag p… in Bruxelles! munceste cineva acolo pentru popor ca de aia sunt platiti regeste din banii nostri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.