G4Media.ro

Comisia Europeană sprijină înfiinţarea unui hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării / Centrul…

Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană sprijină înfiinţarea unui hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării / Centrul antidezinformare româno-bulgar va funcționa din 2023

Comisia Europeană a anunţat joi că oferă 8 milioane de euro pentru înfiinţarea a şase noi centre de combatere a dezinformării, scrie agenția BTA, citată de Agerpres.

Acestea vor face parte din Observatorul european al mass-media digitale (EDMO), platforma independentă pentru verificatori de fapte, cercetători universitari şi alte părţi interesate care contribuie la combaterea dezinformării în Europa. 

Un centru antidezinformare româno-bulgar urmează să fie înfiinţat şi să înceapă să funcţioneze în 2023.

Alte astfel de hub-uri vor funcţiona în Croaţia şi Slovenia; Estonia, Letonia şi Lituania; Germania şi Austria; Ungaria, Grecia, Malta şi Cipru. În 2020, au fost deschise hub-uri antidezinformare în Belgia şi Ţările de Jos; Spania; Luxemburg; Franţa; Italia.

Cercetători universitari, verificatori independenţi de fapte, ofiţeri de presă vor fi implicaţi în activitatea noilor organizaţii. Acestea vor încerca să detecteze şi să evalueze campaniile de dezinformare şi vor organiza cursuri de educaţie mediatică.

Comisia Europeană menţionează că, începând de anul viitor, centrele de combatere a dezinformării din Uniunea Europeană se vor extinde la toate ţările UE. Se preconizează că, în cadrul acestei activităţi, participanţii vor face schimb continuu de date privind actele de dezinformare detectate. 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Instituții gen hAvocatw pOp0rului care raspund superficial la petițiile oamenilor sunt prima sursa de dezinformare.
    Se pare ca o institutie isi poate stabili singura legile si regulamentul intern dupa care functioneaza si nici macar pe alea care sunt nu le respecta

  2. Asta e de genul petrecerii din Metavers, al aceleiași onor Comiții Europene, care a costat 387.000 de euro și au participat 5 oameni, care au plecat repede.
    Diferența față de centrul anti-dezinformare e că centrul costă 8 milioane de euro.
    Cam așa se întâmplă când se termină pandemia, ajungi să-ți justifici locul de muncă prin tot felul de acțiuni meschine.

    • Totuși dezinformarea e o problemă. Înțeleg că nu ești de acord cu inițiativa comisiei, ai poate o soluție mai bună?

  3. Combaterea stirilor false sau sa stim doar ce vrea propaganda de la Bruxelles?Merg pe varianta 2.

  4. Comisia Europeana mai bine ar face un :hub” pentru combaterea politicii anti-europene si PRO-KREMLIN a Ungariei lui Orban si shleahta de pro-bolsevici declarati ! Este mult mai LOGIC si NECESAR ! Taiat BNII europeni pentru V. Orban si haita de pungfasi FIDESZ ! Partid curat nazist – bolsevik ( de fapt acelas lucru – NAZISM = BOLSEVISM !!