G4Media.ro

Comisia Europeană și o companie fondată de Bill Gates au lansat un…

Comisia Europeană și o companie fondată de Bill Gates au lansat un parteneriat pentru investiții de un miliard de dolari în tehnologii „curate”

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Bill Gates, fondatorul companiei Breakthrough Energy Catalyst, au anunțat marți, împreună cu Banca Europeană de Investiții, lansarea unui parteneriat pentru investiții de un miliard de dolari în tehnologii „curate” care vor duce la o economie europeană neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

„Astăzi lansăm un parteneriat de pionierat pentru a stimula investițiile în tehnologii climatice critice în Europa. Comisia Europeană își unește forțele cu Breakthrough Energy Catalyst și cu Banca Europeană de Investiții. Inovațiile revoluționare ne vom ajuta să reducem emisiile. La început, prețurile de producție ale acestor inovații sunt necompetitive, prea scumpe, iar piețele lor sunt prea mici. Deci există un risc mare pentru aceste companii la început. Deci investim să creștem piața pentru aceste noi tehnologii. Pentru început, vom mobiliza împreună un miliard de dolari, atât bani publici, cât și bani privați. În al doilea rând, vom investi în proiecte din Uniunea Europeană”, a declarat președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

„Toată lumea cunoaște dilema cu care ne confruntăm. Emitem 51 de miliarde de tone de gaze cu efect de seră. Pentru a evita un dezastru climatic, trebuie să reducem acest număr la zero până în 2050. Să scăpăm de toate sursele de emisii probabil va fi cea mai dificilă provocare cu care umanitatea s-a confruntat. Să ajungem acolo va necesita nu numai noi tehnologii, dar și noi politici și noi piețe. Va necesita, de asemenea, investiții semnificative și parteneriate între sectorul public și cel privat. Dacă vrem să ne atingem țelurile ambițioase, costul tranziției trebuie să fie destul de mic încât întreaga lume să poată participa fără să întârziem dezvoltarea economică necesară pentru a îmbunătăți viețile a miliarde de oameni”, a declarat Bill Gates.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Inca nu e arestat pedofilul Debill Gates?

  • Ai boala grea, Calache… ai boala grea.

   „Un inspector soseşte la un spital de nebuni. Se duce cu directorul la primul etaj unde intră într-o cameră şi găsesc un nebun care dădea dintr-o mână. Inspectorul zice: – Ce are acest pacient? iar directorul: -Boala lui Calache. La al doilea etaj găsesc unul care dădea dintr-un picior şi suferea de aceeaşi boală. La al treilea etaj văd unul care dădea din cap şi-l învârtea aiurea. Acela tot boala lui Calache avea. La al patrulea etaj văd unul care dădea din mâini şi din picioare şi din cap, la care inspectorul: – Acesta tot boala lui Calache are? Directorul: – Nu, acesta este Calache“.

 2. Daca o sa mai traiesc dupa atingerea dorintei : EMISII ZERO de COP2 !!! – voi vedea noua cohorta de „gugustiuci salvatori ai omenirii si „gloabei pamantesti” cerand INSISTENT sa salvam planeta PRODUCAND CEVA CO2 ca moare flora din lipsa de hrana ! Si tot asa …. mai departe ! Toti acesti „activisti” (trista aducere aminte de javrele „activiste” si IEPOCA socialista – de „Haur” !

  • „Functional” vorbind: „EMISII ZERO de CO2” nu inseamna ca nu va mai exista CO2 pe planeta. As incerca sa-ti explic, insa nu cunosc nivelul tau organic de intelegere. Ce pot sa te asigur este ca nu va muri flora de foame din cauza „lipsei de CO2” :-). Iti recomand sa te mai interesezi si sa analizezi mai in profunzime situatia.
   Nu pot sa nu-ti atrag atentia si legat de faptul ca faci o confuzie intre „activistii de mediu” si „activistii de partid”. Sunt doua lucruri complet diferite.

  • Schimbă sursa învățăturilor, nea Cuiu, de la alea clare ca lumina Gretei la alea științifice. Sunt câțiva profi neplătiți de Gore&Co. care-ți vor explica ce e cu convecția atmosferică, radiația căldurii în spațiu de către vaporii de apă și fluorescența absentă a CO2 în infraroșu. Cât despre rolul dioxidului respectiv în creșterea plantelor, orice fermier cu seră ți-l poate explica. Și nu, odată prezent în abundență carbonul nu mai atinge de mult necesarul plantelor fiind în cea mai mare parte blocat în roci de foraminifere și alte crustacee, zăcăminte de cărbune și hidrocarburi. Ce te stresează pe tine sunt poveștile miliardarilor de plezneală, gen Soros s.a. care-ți doresc reciclare ușoară și-ți servesc gogorițe. Dacă ai memorie, poate-ți mai amintești că gogoșile astea trebuiau să topească ghețarii și să înghită New York-ul Constanța și altele dar de când și-a luat Obama casă de 80 de milioane pe plajă, 8ncălzirea Globală s-a transformat, magic, în Schimbări Climatice, iar o parte din veniturile tale, în caz că ai așa ceva, în accize și taxe pe carbon, adică profit pentru cei care instalează abatoare de păsări și deșerturi fotovoltaice chinezești pe banii tăi. Ca să-și cumpere insule de unde o să râdă de tine văzându-te cum te uiți la prețuri.

 3. Cei mai mari miliardari ai lumii fac bani buni din „eco” la ora actuala.
  Prin urmare Greta, „climate change”, resurse consumate, ceasul al doisprezecelea, văleu muica!
  Internetul a dus acțiunea acestor șacali la niveluri nemaiîntâlnite.
  Dar in spatele tuturor acestor agitatii stau banii.
  Stiu, conspirationism, ihi.

  • A nu se intelege ca schimbarea climei nu e un fapt, noi astia care am trait citeva decenii si inainte de 89′ stim ca e. Doar ca si el e pervertit (cica omul produce schimbarea climei, ca sa vezi aroganta) si folosit in scopuri mercantile.

  • concluzia? o sa crapam toti impreuna. Poate Bill Gates nu mai apuca, dar urmasii lui , da. Iar banii n-or sa-i ia cu ei in cosciug, nici el, nici Musca, nici Bezos.

 4. Vaccinuri, tehnologii curate… Oare cum de e bagat Bill in toate astea care par sa se lege acuma una de alta?

 5. Bill Gates e un om remarcabil. Un filantrop care a salvat milioane și milioane de vieți, a revoluționat lumea IT și acum își dedică restul vieții pentru salvarea ecosistemelor. Dacă mujicii care îl înjura ar avea măcar 1% din realizările lui, lumea ar evolua mai rapid. Viață lungă domnule Gates și tot respectul!

  • La fel cred si eu, dar despre Raluca Turcan.

  • Sper ca erai sarcastic…

  • Subscriu…

  • Remarcabil, da. Cumva rusește să fie în toate schimbarile esentiale care ne macina zilele. Stiati ca in Iulie 2020 era planificata o aplicație împreună cu Johns Hopkins si Gates – simularea unei pandemii ?? Din păcate nu a mai putut să aiba loc din cauza Covid.Ce ghinion

 6. Deci tot ce s, a spus pana acum despre Gates, este adevărat, nu este nici, o conspirație acest personaj a reușit sa prosteasca o lune întreaga, doar pt ca are bani

 7. Satanistu asta o sa primeasca pedeapsdin iadul cu fov pucios. Huo satanistil Hiuo…e adeptul biserici satanive fscude de anton larvei care promova degenerare si a rwcimoscut asra. Naibilor nubilai pupati

  • Draga Ion, expamulo pe numelruta io. Clafanta pricemi delok. Eleproshto fa guplehanzi la tine… deghabha. Ca tot un gresit esti. Respect guflatu

 8. aidacuru majoritatii voastre ⇈

 9. Gates face ceva plictisitor: pune oleaca de bani de la el, restul punem noi, doar ca sa creeze ce? infrastructura! ca nu are chef sa plateasca toata lucrarea, dar vrea sa aiba placuta cu numele cand o fi gata treaba!

 10. Își întinde tentaculele peste tot maleficul ăsta, care e lup îmbrăcat în haină de oaie. Un șantajist fără scrupule, un maniac, un megaescroc… Phuuuu…