G4Media.ro

Comisia Europeană recomandă ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul UE de…

Comisia Europeană recomandă ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul UE de la 15 iunie

Comisia Europeană a recomandat joi ridicarea tuturor restricţiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene şi al spaţiului Schengen începând din 15 iunie, precum şi redeschiderea de la 1 iulie a frontierelor externe ale Uniunii pentru cetăţenii statelor din Balcanii Occidentali, relatează AFP.

În timp ce majoritatea statelor din UE şi din spaţiul Schengen îşi vor redeschide din 15 iunie frontierele care le separă, unele, cum este Spania, prevăd ca această măsură să intre în vigoare mai târziu.

Executivul UE preconizează ca „toate restricţiile” aplicate pentru combatarea pandemiei de COVID-19 să fie ridicate la acea dată. De asemenea, Comisia preconizează o redeschidere „parţială şi progresivă” a frontierelor externe ale UE şi ale spaţiului Schengen după data de 30 iunie.

Decizia finală privind redeschiderea frontierelor le aparţine însă statelor membre, Bruxellesul neputând face decât recomandări.

Potrivit Comisiei, călătorilor care vin din ţările Balcanilor Occidentali (Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia) ar trebui să li se permită intrarea în Uniunea Europeană având în vedere că, în ţările respective, situaţia epidemiologică este „similară sau mai bună” decât în UE.

Totodată, executivul comunitar cheamă statele UE să se pună de acord asupra unei liste de ţări terţe pentru care vor fi ridicate restricţiile, în funcţie de situaţia lor sanitară. Interdicţia privind călătoriile „neesenţiale” a fost instituită la data de 17 martie în mod coordonat între statele membre şi Comisie, în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Ei cum vine, eplicati-mi va rog cum Comisia ridica restructiile de circulatie, dar PNL cere sa le mentina si dupa 15 iunie. Sa inteleg ca specialistii lor medicali sunt mai slabi?
  Dpmdv aceasta stire confirma ceea ce spun cei carora li se baga pumnul in gura de catre „cei care le stiu pe toate” in Romania.

  • „Decizia finală privind redeschiderea frontierelor le aparţine însă statelor membre, Bruxellesul neputând face decât recomandări.” Capisci boss?

  • Nu m am referit la cine este decizia finala…. Ci care este motivul pt care Romania vs Comisie si restul tarilor este mai precauta, specialistii nostri sunt mai destepti?
   Sau cum spunea Iohannis… Noi suntem precauti si restul prosti?

 2. Buna seara!Ce a primit klauss?O lovitura de la Bruxelles???El care vroia sa stam in casa pana la 15 iulie???NASOL!!!Acum pocneste din călcâie si executa!!!SIBIU-cel mai sigur oras din România!!!Oare de ce ???Ca are Klauss toate casele pazite de spp??Sau pentru ca se spala Carmen pe mâini???Sau pentru ca fusta mini poate fi asortata cu masca!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.