G4Media.ro

Comisia Europeană propune prelungirea cu două luni a aplicării provizorii a acordului…

Comisia Europeană propune prelungirea cu două luni a aplicării provizorii a acordului post-Brexit cu Marea Britanie / Textul trebuie tradus în cele 24 de limbi oficiale ale UE, înainte de a fi examinat de Parlamentul European

Comisia Europeană a propus miercuri prelungirea cu două luni a aplicării provizorii a acordului post-Brexit cu Marea Britanie, până când textul va putea fi tradus în cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi ratificat de Parlamentul European, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”Este o extindere tehnică pentru a da timpul necesar revizuirii legale şi lingvistice în cele 24 de limbi ale UE în vederea examinării sale de către Parlamentul European şi Consiliu”, semnalează Comisia Europeană într-un comunicat.

Propunerea are nevoie de validarea unui comitet comun alcătuit din reprezentanţi ai UE şi Marii Britanii. Dacă acest comitet o va accepta, acordul privind relaţiile comerciale post-Brexit între UE şi Marea Britanie va fi aplicat provizoriu până la 30 aprilie, adică va fi aplicat fără să fi fost ratificat de cele două părţi.

Acest acord a fost convenit între Bruxelles şi Londra pe 24 decembrie, astfel că atunci nu a mai rămas timp pentru finalizarea procesului de ratificarea până la 31 decembrie, când s-a încheiat perioada de tranziţie post-Brexit.

Dacă acel comitet comun nu va accepta prelungirea aplicării provizorii a acordului, Parlamentul European va trebui să convoace o sesiune extraordinară înainte de 28 februarie, pentru a aproba documentul şi a evita apariţia unui vid legislativ.

Sursa: Parlamentul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.