G4Media.ro

Comisia Europeană propune ca părinții homosexuali să fie recunoscuţi ca atare în…

Sursa foto: Unsplash / Norbu GYACHUNG

Comisia Europeană propune ca părinții homosexuali să fie recunoscuţi ca atare în toate ţările UE / Noile reguli ar permite ”copiilor aflați în situații transfrontaliere să beneficieze de drepturile care derivă din calitatea de părinte”

Părinții de același sex și copiii lor ar trebui recunoscuți ca fiind o familie în toate statele membre ale UE. Este unul dintre principiile care stau la baza propunerii de reglementare prezentată miercuri de Comisia Europeană pentru armonizarea regulilor dreptului internațional civil privind parentalitatea. ”Propunerea se concentrează pe interesele și drepturile copilului”, explică Bruxelles-ul, subliniind că ”parentalitatea stabilită într-un stat membru ar trebui să fie recunoscută în toate celelalte state membre, fără nicio procedură specială”, inclusiv recunoașterea în cazul ”părinților de același sex”, transmite agenția Ansa, citată de Rador.

Noile reguli, spune Comisia Europeană, vor garanta ”claritate juridică tuturor tipurilor de familii care se află într-o situație transfrontalieră în cadrul UE” și vor permite ”copiilor aflați în situații transfrontaliere să beneficieze de drepturile care derivă din calitatea de părinte”, în conformitate cu legislația națională, în chestiuni precum succesiunea, întreținerea, custodia sau dreptul părinților de a acționa în calitate de reprezentanți legali ai copilului (pentru probleme de educație sau sănătate).

Conform textului propunerii de regulament, copiii părinţilor de acelaşi sex ”vor avea aceleași drepturi în întreaga UE”. ”În condițiile în care în conformitate cu dreptul internațional, dreptul UE și sistemele juridice ale statelor me mbre, toți minorii au aceleași drepturi fără discriminare, propunerea prevede recunoașterea calității de părinte a unui minor indiferent de modul în care minorul a fost conceput sau născut și indiferent de tipul de familie al copilului. Prin urmare, propunerea include recunoașterea calității de părinte a unui copil cu părinții de același sex și, de asemenea, recunoașterea filiației unui copil adoptat”.

În acelaşi timp, Bruxelles-ul propune şi crearea unui certificat european de parentalitate care să poată fi cerut pentru ”verificarea parentală în toate statele membre”. Modelul unic, disponibil în toate limbile oficiale ale UE, ar fi opțional pentru familii, însă autoritățile publice din UE trebuie să îl emită și să îl accepte. Certificatul nu ar înlocui documentele naționale echivalente, cum ar fi certificatele de naștere, care ar putea fi încă folosite.

”Suntem mândri de noile reguli pe care le prezentăm astăzi privind recunoașterea calității de părinte în UE. Dorim să ajutăm toate familiile și copiii aflați în situații transfrontaliere: pentru că cine este părinte într-o țară este părinte în toate țările”, a scris scrie pe Twitter președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Există în jur de 2 milioane de copii cărora li se refuză relația juridică cu părinții lor” atunci cand ”familia se mută într-un alt stat membru care nu recunoaște calitatea de părinte stabilită anterior de statul membru de origine. Această situație nu este acceptabilă pentru Comisia Europeană”, a declarat de comisarul UE pentru justiție, Didier Reynders, la prezentarea propunerii. ”Din acest motiv propunem acest regulament care după consultarea Parlamentului European, va trebui adoptat în unanimitate de Consiliul UE”, a explicat Reynders.

Sursa: Ansa/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel
 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

44 comentarii

 1. Hopaaa… deci dacă o țară de devianți, ca olanda, are idei crețe, este musai ca și celelalte țări să-i adopte ideile? De când și pînă când?

  • Mai bine deviant decât un retrograd conservator ultraortodox om al peșterii. Mulțumesc.

  • @ blabla
   Din conținutul enunțului tău se poate deduce un singur lucru cert:
   Îi urăști pe ortodocși.
   De ce susțin asta?
   Pentru că din retrograzi conservatori oameni ai peșterilor provii și tu.

 2. Mi se pare o propunere de bun-simț. Dacă nu ar fi așa, cel mai mult ar avea de suferit copiii, din cauza problemelor juridice iscate pe parcurs.

  • Premierul Finlandei, Sanna Marin, a crescut intr-o familie de lesbiene. Si acum e bine-merci in fruntea guvernului Finlandei, e casatorita (cu un barbat) si are si un copil.
   Deci, „mamele” lesbiene s-au descurcat foate bine in a-si creste copilul, iar acesta n-a fost „convertit” la lesbianism, asa cum multi homofobi pretind ca s-ar intampla in genul asta de cupluri.

  • @Tiberius
   Asta nu înseamnă evoluție???
   Faci un deserviciu susținătorilor 🤣🤣🤣

  • Lapsus, nu inteleg ce nu-ti convine la postarea mea…

  • Este ok, stai calm/ă.!
   Remarcam doar că familia de lesbiene a evoluat ( trecând la hetero).
   O zi bună!

  • Lapsus, parintii Sannei sunt lesbiene, Sanna e hetero. Nu vad nicio evolutie, ca niciuna din cele doua forme de relatie nu e superioara. trebuie sa fie doar alegerea fiecaruia, nefortata de prejudecatile parintilor (daca exista).

  • 🤣🤣🤣
   Tiberius, cred că ești conștient/ă că cele două lesbiene erau create în relații heterosexuale!
   Eram ironic cu evoluția familiei respective. Aceasta doar a revenit la normalitate.
   Hăă?! Ce zici, este mai bine acum?

  • Păi și cum vine asta? Nu spune propaganda religioasă că un copil născut dintr-o relație heterosexuală este automat și el heterosexual? Sau propaganda se aplică – convenabil – doar copiilor din cuplurile de același sex pe care trebuie să îi „apere” religioșii?

  • Vă salut cu respect!
   Lăsați-i așa, dă-i pupezei! Cum ar spune un credincios:
   facă-se voia lor.
   Nu știu de unde ați dedus că eu aș fi creștinopat.
   Vă spun doar că v-ați înșelat.
   Dac-aș avea un covor prin apropiere, cu siguranță aș încerca să-l determin să zboare mai gegrabă, decât să-l târăsc peste moaște.🤣🤣🤣🤘

  • Drum bun și don’t let the door hit you on your way out! Când rămâneți fără argumente valide, voi religioși o dați în bălării. Dar suntem obișnuiți, nimic nou sub soare. Cum spuneam, drum bun și cale bătută, nu îți va duce nimeni lipsa!

  • Ai fost doar ursuz, nimic mai mult și total nesurprinzător.
   Toți oamenii merită să fie salvați și respectați, nu doar copiii heterosexualilor .

  • Perfect, totul e ca „salvarea” în cauză să nu fie de genul „gizăs seivs”, că de astfel de „salvatori” suntem sătuli ca de mere acre.

  • Lapsusica, esti constient ca in ziele astea exista posibilitatea de a concepe fara a fi nevoie de o relatie? E suficienta vizita la o banca de sp…a. Asa ca nu e nevoie decat de materialul respectiv. Teoretic omenirea s-ar putea multiplica faca ca vre-un barbat sa vada la fata o femeie. Asa ca nu mai tot incerca sa subliniezi „necesitatea imperativa a relatiilor heterosexuale, ca nu mai e cazul.

  • Tiberius, ceea ce spui tu este perfect adevărat. Dar există un mare „dar”. O astfel de abordare nu se pliază pe propaganda religioasă, ei nici măcar nu vor să audă de familia monoparentală, întrucât ea nu se încadrează în șablonul i.d.e.o.l.o.g.i.e.i. pe care o promovează cu sârg unii precum Lapsus Calami. Ideea este că elementele „neconforme” nu au ce căuta în societate în viziunea lor, ca atare în primă fază nu vor beneficia de același drepturi, urmând ca în faza următoare să fie eliminate fizic. Aceasta este calea lor „corectă”, pentru că ei religioșii ne vor binele. Nu vrem, nicio problemă! Vom fi amendați și/sau arestați de oamenii noii creştino-dictaturi.

  • @Tiberiusică
   In vitro nu înseamnă homosexualitate.
   Aparatul genital nu este doar pentru contacte sexuale.

  • @Tiberiusică
   🤣🤣🤣 dacă vă iau ăștia curentul electric…cum mai faceți in vitro?!

  • Dar dacă vă iau vouă ăștia curentul, cum vă mai răspândiți voi propaganda religioasă online?🤣🤣🤣

  • Cotea
   N-am nicio problemă cu orientările religioase sau sexuale ale semenilor.
   Dimpotrivă, lesbienele chiar mă incită, de ce să fiu ipocrit.
   Stau pe-aici pentru că mă plictisesc.

  • Un cuplu lesbi poate face fertilizarea unui ovul de la un partener cu sp…a de la un donator anonim, apoi ovulul fertilizat e implantat la celalalt partener feminin si, voila, AMBII parteneri lesbi sunt parintii acelui copil. Unul a furnizat ovulul, celalalt a nascut copilul.
   Un cuplu ho mo poate sa foloseasca sp…a cu un ovul donat, apoi sa foloseasca o alta femeie ca mama-surogat. Tatal copilului e tot atat de indreptatit sa se cheme parinte al acelui copil ca orice parinte hetero (a avut aceiasi contributie). Si daca celalalt partener simte nevoia, poate sa foloseasca aceiasi metoda.
   Ok, la cuplurile hetero relatia si conceptia pot fi combinate, si e absolut ok. Dar si cuplurile diferite pot avea o relatie la fel de intensa ca cele hetero, cu aceleasi sentimente, aceleasi drepturi. Doar ca procesul de a deveni parinte e putin mai complicat, dar nu imposibil. Si nu afecteaza drepturile heterosexualilor. Asa ca nu inteleg de unde impotrivirea.

  • Cotea,
   Un sfat:
   Misoginul sau misandra sunt la un pas de mizantropie.
   Iar voi nu păreți a fi homosexuali pentru că așa v-ați născut, ci pentru că ați început să urâți sexul opus ( din varii motive ) și v-ați ” convertit ” .
   Ura vă incețoșează gândirea rațională, debarasați-vă de ea!

  • Lapsus, sunt heterosexual, casatorit, am un copil. Deci stiu perfect care e definitia „familiei traditionale”. Asta nu inseamna ca nu accept ca exista si alte tipuri de relatii. Si orice cuplu ar trebui sa aiba dreptul sa adopte sau sa faca (in limita posibilitatilor sale biologice) copii. Si ce e mai important, realizez ca NU ma impacteaza existenta acestot tipuri de relatii, deci nu am nimic impotriva sa-i las sa fie fericiti in felul lor. Nu ma loveste niciun fel de greata pudibonda cand ma gandesc la cuplurile homosexuale. ok?

  • Tiberius
   Mă duce mintea…mai mult decât crezi.
   Tocmai am spus că acest mod de abordare este specific misoginului sau misandrei.
   Dar este problema fiecăruia pe cine și de ce urăște.
   Punct.
   Însămânțare liniștită!🤭

  • Tehnica heringului roșu – acuză-i pe alții de ceea ce vrei tu să faci. Când vorbești de renunțarea la ură, ar trebui să te uiți în oglindă. Știu, este greu, întrucât sufletul tău este înnegrit de ură, cauza fiind îndoctrinarea religioasă la care ai fost supus. Nu este vina ta că ești așa. Te compătimesc, sincer.

  • Parcă ne salutai și plecai, Lapsus Calami. Este că nu te lasă „convingerile” și u.r.a. religioasă? Ai ordin pe unitate la răspândit de propagandă, csf.

  • Tiberius
   Eu sunt atât de heterosexual încât am fost de mai multe ori căsătorit și tată.
   Da, știu, iresponsabil tradiționalist.🤣🤣🤣
   După cum folosești limba română, nu m-am gândit nicio secundă că nu ai fi heterosexual.
   Asta e. Sper să nu-i fi jignit pe homo.😉

  • Lapsus, sa urasti pe cineva e un lucru extrem de serios, care necesita o motivatie la fel de serioasa. Cand cineva uraste pe altcineva fara un motiv „acceptabil” in societatea de azi, acea persoana devine o problema a societatii. Sa urasti o persoana pentru ca e doar diferita de tine (fara sa te fi afectat pe tine) e inacceptabil in societatea moderna. Intelegi?

  • Și tot repeți insistent acel „Punct”. Oare de ce voi d.e.l.i.r.a.nț.i.i. religioși aveți impresia că aruncând din pod cu aroganță acest „Punct” noi vom începe să tremurăm de frică?

  • Cotea
   Am fost ” special ” vreo 30 de ani, iar acum sunt pensionar.
   Biblia am folosit-o doar pentru a o pune în fața persoanelor ortodoxe audiate în cauze penale, în vederea depunerii jurământului.
   Restul e doar cancan.

  • Ce ne-am face noi fără voi ăștia „specialii”! S-a umplut România de voi! L-ai descoperit pe Nemuriciu’ acum la bătrânețe? E cumva ăla care a dormit în al doilea r.ă.z.b.o.i. mondial, dar în primul? La ăsta din Ucraina tot adormit este, așa-i? Că lu’ Nemuriciu’ îi place să vadă cum mor oameni, asta așa, în „bunătatea” lui.

  • 😅😅😅
   Te-am pus în dificultate, așa-i?
   Nu mai știi pe cine să urăști…pe creștinopat, pe heterosexual sau pe special?!
   Încercă să fii bun!
   Doar încearcă!

  • O, nu, din contră. Pe toți cei menționați + cea mai j.e.g.o.a.s.ă. nație de pe pământ: rușii. Mulțumit?🤣🤣🤣

 3. Nici comuniștii nu i-au acceptat pentru a nu prinde FC de conducere, și a distruge specia umană și mersul firesc al Naturii.Sobolanul acceptat îți face galerii până îți dărâmă casa.

  • Mersul ăsta „firesc” al naturii cu n mic este scris în cartea de basme, cea cu bărbatul alb, femeia albă și șarpele vorbitor? Care au avut 2 băieți și apoi s-au înmulțit?

  • @Cotea
   Cel mai probabil, se referea la o carte în care este scris că latinescul parēns (pl. parentis) insemnă procreator, mama, tata.
   De asemenea, consider că ar fi făcut referire și la noțiunea de părinți biologigi.
   Natural și firesc.🤫

  • Spune-mi câți copii abandonați de părinți biologici ai adoptat în ultima lună? Copii abandonați natural și firesc, firește.🤫

  • Este duplicitară întrebarea.
   Induci ideea că doar homosexualii ar salva evoluția speciei. Total fals. Nu poți salva ceva ce nu poate fi procreat. Punct.

  • Exact cum bănuiam, nu ai adoptat niciun copil din cei abandonați natural și firesc de părinții biologici. Voi, anti-avortiștii (cunoscuți și sub numele de pro-laifări, după mișcarea similară din SUA) în delirul vostru religios aveți impresia că puteți da lecții pe viețile altora, dar auto-suficiența și aroganța de care dați dovadă s-a întors și va continua să se întoarcă împotriva voastră.

  • Altă afirmație nefondată.
   Selecția poate îmbrăca diverse forme.
   Cea naturală este cea care te-a adus pe tine în stadiul de ființă ” evoluat/ă ” care îmbrățișează idei eronate.

  • Nefondată, zici tu. Uite aici afirmație foarte fondată: nenumăratele referendumuri pe care le-ati pierdut în Europa și în unele state americane. Pardon, ați înregistrat „succese nedepline”, nu ați fost înfrânți usturător. Care sunt ideile „corecte” pe care ar trebui să le îmbrățișez? Cele ale propagandei voastre? Dacă nu, voi primi o amendă, un arest?

 4. Cata anomalie si perversitate exista in acest tip de relatie, de la psihologica pana la fizica si mai ales cand va fi implicat si un copil.Persoanele care isi doresc asa ceva au apucaturi sexuale bolnave sau se simt amenintate de sexul opus si incerca o scapare pe usa din dos! :)))

 5. Nu, evoluție înseamnă să ridicăm incantații către unul sau mai multe personaje imaginare (fiecare religie cu zeul ei, unul mai „adevărat” decât toți ceilalți) și să dăm bani pentru temple în care să-și facă veacul tot felul de șarlatani.