G4Media.ro

Comisia Europeană: Femeile din România și Grecia au cele mai mari dezavantaje.…

Comisia Europeană: Femeile din România și Grecia au cele mai mari dezavantaje. Cele din nordul Europei au cele mai multe realizări

Comisia Europeană a publicat primul Monitor privind egalitatea de gen la nivel regional al UE, care oferă o imagine exactă a regiunilor din Europa în care femeile au cele mai multe realizări precum şi a celor în care acestea se confruntă cu cele mai mari dezavantaje, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, preluat de Agerpres.

Documentul se bazează pe doi indici special elaboraţi: „indicele realizărilor în rândul femeilor” şi „indicele dezavantajelor cu care se confruntă femeile”. Aceştia indică atât regiunile în care femeile au realizări mai multe, cât şi zonele în care femeile sunt dezavantajate în comparaţie cu bărbaţii.

Cel mai ridicat nivel al realizărilor femeilor se constată în regiunile din nordul Europei şi în majoritatea regiunilor din Austria. La polul opus, regiunile din statele membre UE din sud-est au un nivel mult mai scăzut. Realizările femeilor tind să fie mai ridicate în regiunile din jurul capitalelor în aproape toate ţările membre.

Femeile din nordul Europei, Franţa şi Spania se confruntă cu cele mai mici dezavantaje, în timp ce femeile din Grecia şi România cu cele mai mari dezavantaje. Cele patru regiuni cu cele mai mici dezavantaje sunt Auvergne, în Franţa, regiunile spaniole La Rioja şi Galicia, şi regiunea din jurul capitalei Finlandei, Helsinki-Uusimaa.

Comisia va continua să depună eforturi susţinute în direcţia unei Europe caracterizate de egalitatea de gen.

Documentul arată că, în medie, femeile din regiunile mai dezvoltate pot avea mai multe realizări şi sunt mai puţin dezavantajate, în timp ce majoritatea femeilor din regiunile mai puţin dezvoltate se confruntă cu mari provocări. La nivel naţional, femeile din regiunile-capitală tind să aibă mai multe realizări şi să fie mai puţin dezavantajate. În general, regiunile cu un indice mai scăzut de performanţă în rândul femeilor au un produs intern brut pe cap de locuitor mai scăzut, în timp ce regiunile cu un nivel mai ridicat de realizări în rândul femeilor se bucură de un nivel mai ridicat de dezvoltare umană. În cele din urmă, calitatea guvernării este mai ridicată în regiunile în care femeile au realizări mai multe.

„Sunt încântată să vă prezint această activitate inovatoare de cartografiere a „plafonului de sticlă” cu care se confruntă femeile la nivel regional în Europa. Raportul demonstrează că mai sunt multe de făcut pentru a ajuta femeile să beneficieze de aceleaşi oportunităţi ca bărbaţii”, a declarat Comisarul pentru coeziune şi reformă, Elisa Ferreira.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Femeile din romania sunt si niste cürve ordinare,poate din cauza aia. 🙂

  2. ” În general, regiunile cu un indice mai scăzut de performanţă în rândul femeilor au un produs intern brut pe cap de locuitor mai scăzut, în timp ce regiunile cu un nivel mai ridicat de realizări în rândul femeilor se bucură de un nivel mai ridicat de dezvoltare umană. În cele din urmă, calitatea guvernării este mai ridicată în regiunile în care femeile au realizări mai multe.”

    Ce concluzie… in traducere libera ar fi: „femeile o duc mai bine unde lumea in general traieste mai bine”. Cine ar fi crezut?!!!

  3. AB @ esti patit ! dar sondajul e relativ Sint multi factori variabili si nu in ultimul rind ,, mostenitrea ,, otomana Astia au plantat in balcani mentalitate medievala de care nu putem scapa usor

  4. Corelatie vs Cauzalitate , nu mai veni cu lucruri asa grele .Statistica poti spune si invers multe avantaje ptr. femei creste bunastarea, cred ca aici vor sa bata. Asa cum ai spus au legat o corelatie si au facut-o cauzalitate.

  5. Daca se uitau pe Only Fans vedeau nu sunt chiar asa dezavantajate romancele. Dar macar in bordelurile din Elvetia si Germania s-or fi uitat??

  6. Oare nici o legătură cu biserica ortodoxă, una dintre cele mai înapoiate biserici?

  7. Am sa incerc si eu o corelatie. Romaia e mai inapoiata doarece a oferit dreptul de vot femeilor cu 50 de ani mai devreme decit Elvetia , deci daca retragem dreptul de vot femeilor vom depasi Elvetia , gata si cu cauzalitatea.

  8. Numai misoginii au comentat! Mamele, surorile,si fiicele voastre tot femei sunt!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.