G4Media.ro

Comisia Europeană dă România în judecată la CJUE și cere sancțiuni financiare…

Comisia Europeană dă România în judecată la CJUE și cere sancțiuni financiare pentru că nu a transpus legislația privind protecția mărcilor

Comisia Europeană a decis joi să trimită România în fața Curții de Justiție a UE (CJUE) și cere sancțiuni financiare pentru că România nu a comunicat măsurile de transpunere în legislația națională a Directivei din 2015 privind mărcile (Directiva (UE) 2015/2436), potrivit unui comunicat al executivului european.

România este singurul stat membru UE care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei.

Directiva privind mărcile aduce o serie de modificări semnificative, inclusiv o definiție revizuită a mărcii, adaptată la era digitală; noi motive care împiedică înregistrarea mărcilor; noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit, precum și noi dispoziții de armonizare a procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE.

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională până la 14 ianuarie 2019. României i s-a transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispoziție un termen pentru a răspunde. Totuși, în pofida faptului că i s-a acordat o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, România nu a comunicat măsurile de transpunere. Prin urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

Foto: Comisia Europeană / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Cu nume și prenume să plătească cei responsabili pt. asta. Sau facem ca până acum: unii încasează salarii enorme, iar paguba pt. că nu- și fac treaba o suportăm noi prostimea?

 2. Majoritatea parlamentara PSD-ALDE a fost atat de preocupata de transpunerea directivei privind respectarea prezumptiei de nevinovatie incat le-a omis pe toate celelalte si acum trebuie sa platim penalizari.

 3. „Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislația națională PANA la 14 ianuarie 2019.”
  Pai, Parlamentele majoritar PSD-ALDE-UDMR au fost tare ocupate: sa macelareasca Legislatia din Justitie, cand sa mai aiba timp si pentru Directivele Europene?!
  Mai ales ca sunt si cam complicate pentru „juristii” lor TOTI facuti pe seara, la distanta, la celebrele fabrici de diplome ale PSD!!
  O eventuala Amenda, o vor plati PSD+ALDE+UDMR?!

 4. Asta-i mizilic.
  Stai sa vezi directiva cu confiscarea extinsa.
  Fug ai nostrii de aia ca dracul de tamaie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.