G4Media.ro

Comisia Europeană cere statelor UE să acţioneze pentru a evita repetarea situaţiei…

Comisia Europeană cere statelor UE să acţioneze pentru a evita repetarea situaţiei din primăvară legată de epidemia de COVID-19 / Comisarul european pentru sănătate: „Ne aflăm într-un moment decisiv”

Comisia Europeană le-a cerut joi statelor membre ale UE să reacţioneze în faţa creşterii generalizate a noilor cazuri de COVID-19 pentru a putea evita astfel o situaţie similară celei trăite în primăvară, când epidemia s-a extins masiv şi a determinat impunerea unor restricţii dure, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Ne aflăm într-un moment decisiv. Ar putea fi ultima noastră oportunitate de a evita să se repete ce a fost în primăvară”, a declarat joi la o conferinţă de presă comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

”Toate statele membre trebuie să fie pregătite pentru implementarea imediată a unor măsuri de control şi la momentul adecvat la primul semnal al unor posibile noi focare (…) Dorim să evităm o repetare a ceea ce am văzut în primăvară şi izolări generalizate”, a insistat ea.

Stella Kyriakides a semnalat că ”în unele state membre situaţia este acum mai rea ca în martie”, cauza acestei evoluţii fiind aceea că ”măsurile necesare nu au fost decretate, aplicate sau respectate corect”.

În acest context, Comisia Europeană a recomandat joi statelor membre să menţină carantina de 14 zile în cazul persoanelor care sunt contacţi ai unui caz pozitiv de SARS-CoV-2, după ce câteva ţări au redus această perioadă la zece sau chiar şapte zile.

La aceeaşi conferinţă de presă a participat şi directoarea Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), Andrea Ammon, care a avertizat de asemenea asupra creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 în Europa, tendinţă pe care a descris-o drept ”alarmantă”.

Această evoluţie poate fi atribuită parţial şi creşterii numărului infectărilor în rândul tinerilor, întrucât unii dintre ei nu respectă măsurile de prevenţie pentru că se consideră ”invulnerabili” şi ”nu sunt preocupaţi că ar putea transmite virusul”, a remarcat directoarea ECDC.

Până când nu va fi disponibil un vaccin sigur şi eficace, identificarea rapidă, testele şi plasarea în carantină a contacţilor cu risc ridicat sunt unele dintre măsurile cele mai eficiente pentru diminuarea transmiterii” virusului, a subliniat Andrea Ammon.

Citește și 

Centrul European pentru Prevenirea Bolilor, foarte îngrijorat de evoluția epidemiei de COVID-19 în România, recomandă aplicarea unor măsuri stricte de prevenție și avertizează că riscul pentru populație este ridicat

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Comisia ar face bine sa si ofere, nu doar sa ceara. 14 zile….in conditiile in care in Belgia masca nu mai este obligatorie iar izolarea scade la 7 zile. Sa inteleg ca doar statele estice trebuie sa respecte masurile?

  2. Nu stiu ce ne cer?! Ce-ar trebui sa facem?
    Adica am stat in carantina doua luni si acum, dupa inca 4 ne plangem ca ce?
    Ce izolari generalizate si ce spanac sa evitam? Sa-si inchida tarile, daca-s atata de tampiti, sa le inchida iar doua luni si vorbim iar peste sase. Tarile inchise si alea deschise o sa fie exact in acelasi loc, cu deosebirea ca in alea inchise imunitatea naturala o sa fie foarte mica si o sa fie nevoiti sa le inchida din nou. Foarte bine. Sa-i tina in casa 4 luni pe an, daca cetatenii sunt atata de tampiti si stau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.