G4Media.ro

Comisia Europeană anunţă lansarea pe orbită a doi sateliţi Galileo care au…

Comisia Europeană anunţă lansarea pe orbită a doi sateliţi Galileo care au primit numele unor copii câştigători ai unui concurs de desen

Comisia Europeană a anunţat, duminică, lansarea pe orbită a doi sateliţi Galileo care au primit numele unor copii care au câştigat un concurs de desen, relatează News.ro.

“Am lansat pe orbită doi sateliţi Galileo, în timp ce voi dormeaţi! Sateliţii FM23 şi FM24, denumiţi Nikolina şi SHRIYA, după numele copiilor care au câştigat concursul de deseen Galileo în 2020, sunt deja în spaţiu şi se îndreaptă către cocnstelaţia Galileo care constă deja în 26 de sateliţi”, a precizat Comisia Europeană.

Sateliţii s-au separat de lansator după un zbor de aproape patru ore şi au devenit autonomi, folosind energie de la panouri solare.

Galileo, sistem de navigaţie prin satelit al Uniunii Europene, oferă servicii unui număr de cel puţin 400 de milioane de utilizatori.

Sursa foto: Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. In timp ce Comisia Europeana doarme, zeci de mii de copii din Romania traiesc in saracie crunta si sunt nevoiti sa abadoneze scoala. CE nu are chef sa adopte masuri dure impotriva coruptiei din Romania.