G4Media.ro

Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Poloniei din cauza noii…

Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva Poloniei din cauza noii legi privind magistrații

Comisia Europeană a lansat, miercuri, procedura de infringement împotriva Poloniei prin trimiterea unei notificări oficiale în ce privește noua lege a justiției adoptată în decembrie 2019, intrate în vigoare în februarie 2020, se arată într-un comunicat al CE.

Potrivit sursei citate, noua lege subminează independena judecătorilor polonezi și este incompatibilă cu legislația europeană.

Comisia a ajuns la concluzia că anumite elemente din noua lege violează legislația UE:

În primul rând, Comisia notează că nou alege lărgește noțiunea de abatere disciplinară, astfel încât crește numărul cazurilor în care conținutul deciziilor magistraților poate fi calificat drept abatere disciplinară.

Prin urmare, sancțiunile disciplinare pot fi folosite ca un sistem politic de control a conținutului deciziilor pronunțate de magistrați.

În al doilea rând, Comisia notează că noua lege acordă noii Camere de Control Extraordinar din cadrul Înaltei Curți coompetența de a judeca în chestiunile referitoare la independența justiției. Acest fapt împiedică instanțele poloneze să aplice legislația europeană sau să se adreseze Curții Europene de Justiție.

În al treilea rând, Comisia notează că legea oprește instanțele poloneze să decline dosarele către alți judecători.

În fine, Comisia notează că noua lege introduce obligația ca judecătorii să declare informații specifice despre activitățle non-profesionale, ceea ce contravine dreptului la viață privată și legii privind protecția datelor.

Guvernul polonez are la dispoziție două luni de la acest moment pentru a răspunde notificării Comisiei Europene.

Vezi aici integral comunicatul Comisiei Europene

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ce pacat . Un popor puternic pacalit de atitea ori in istorie .

 2. II doare la 5 m in spate pe polonezi!
  Au coloana vertebrala nu ca noi!
  Nu ca politicienii nostri care si daca femeia de servici de la Comisie zice ceva, baietii iau pozitia de drepti!
  Europa are nevoie de Polonia nu Polonia de Europa!

  • Mars ma troll rus.
   mUE Rusia, mUE China, mUE PSD si mUE comunistilor !

  • Nu le va merge cu polacii, aia sunt uniti stiu de unde vin si incotro se indreapta, nu accepta directive.

  • Eto radiostanzia sputnik – de unde și până unde o gașcă de câțiva șarlatani populiști de factură putinistă în frunte cu un moș care are mintea plecată cu sorcova reprezintă ”polacii”?

 3. Normal, trebuie „justitia” UE-ista impusă cu forța „noaptea ca hoții”, după modelul procuroarei comuniste Monica Macovei, în toate coloniile, pardon, „statele membre”, pentru că trebuie făcută „pârtie” pentru Carrefour, Lidl, MegaImage, trebuie să importam absolut tot din Occident. Tot ce înseamnă capital autohton trebuie declarat pur și simplu „hot” și „corupt” cu ajutorul DNA și a „justitiei independente” pentru a face loc pe piața marilor firme din UE. Românilor li se rezervă, în schimb, rolul de sclavi pe plantatiile de sparanghel din Germania.

  #ROEXIT

  • Și care ”justitie” ar ”trebui impusa cu forta ”noaptea ca hoții””, aia putinistă? De ce, că folosesc noviciok sau de ce? Și ”după modelul” cărei ”procuroare comuniste”, al Adinei Florea, aia e ”procuroarea comunista” care ”trebuie”? Și ”toate coloniile” ar trebui să fie, de fapt, gubernii, ”padon, ”statele membre” ale uniunii euro-asiatice ”pentru că trebuie făcută ”pârtie” pentru” mafia KGB reprezentată de filiera PRO-PSD care acționează în România? D-aia nu ”trebuie să importam absolut tot din Occident”, ”pentru a se face loc” rețelelor de criminalitate economico-finaciară patronate de interlopi? Adică ”, tot ce înseamnă capital autohton” sunt doar activele furate de la ”români” de securiștii care au privatizat comunismul și care trebuie alimentate constant din ventuzele care extrag resursele societății, că altfel nu rezistă, de buni antreprenori ce sunt bișnițarii care le administrează? Iar ”romanilor”, să ”li se rezerve, în schimb, rolul de sclavi pe plantațiile de” de roșii glifosate ale aprozariștilor de partid și de stat de la mafia PRO-PSD, asta e ideea?

  • Amice lasa vrajeala, noi – cumparatorii romani decidem ce super-market tinem in viata si ne lasam banii in el, asa ca noi controlam unde lasam banii.
   Noi avem libertatea de a alege si alegem VEST !

   mUE PSD!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.