G4Media.ro

Comisia Europeană a lansat o campanie publică privind politica de promovare a…

Comisia Europeană a lansat o campanie publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare. E pus la bătaie și un concurs cu premii: 10 excursii la Bruxelles, la Parlamentul European

Comisia Europeană a lansat o campanie publică pe tema politicii de promovare a produselor agroalimentare. Consultarea se desfășoară în cadrul unei evaluări globale și urmărește să înregistreze reacțiile consumatorilor și ale părților interesate cu privire la eficacitatea și relevanța măsurilor actuale, la coerența acestora cu acțiunile Uniunii Europene din alte domenii și cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE.

În baza unui chestionar care poate fi accesat ecas.ec.europa.eu, sunt urmărite răspunsuri în privința măsurilor adoptate în cadrul programelor anuale de lucru pentru 2016, 2017 și 2018, inclusiv în privința programelor de promovare (acțiunile de promovare pe piața UE și în țările terțe, prezentate de organizațiile care formulează propuneri), și legate de măsurile luate la inițiativa Comisiei (misiuni la nivel înalt, târguri comerciale, campanii proprii și servicii de asistență tehnică). Evaluarea vizează statele membre și țările terțe în care sunt puse în aplicare măsurile de promovare.

Consultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni, mai exact până în 11 septembrie 2020.

Rezultatele consultării publice ar urma să stea la baza unui raport, pe care Comisia îl va prezenta Parlamentului European și Consiliului, până în data de 31 decembrie 2020.

Dacă te implici, câștigi o excursie la Bruxelles, la Parlamentul European 

„Prin această campanie se urmărește în primul rând o stimulare a competitivității și a consumului produselor provenite din UE, în interiorul și în afara Uniunii”, a transmis eurodeputatul liberal Daniel Buda, care este și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European.

Demersul acțiunii de promovare va contribui la sensibilizarea consumatorilor cu privire la meritele produselor agricole și ale metodelor de producție din UE. „Planul este să facem cunoscute produsele cu indicații geografice protejate și produsele Bio”, a explicat eurodeputatul Daniel Buda.

Pentru a-i încuraja pe consumatori să participe la consultarea publică, eurodeputatul Buda a lansat și un concurs, dotat cu premii ce constau în 10 excursii la Parlamentul European de la Bruxelles.

„În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, îi încurajez și îi îndemn pe toți cei interesați, să participe la această consultare publică. Informațiile obținute prin intermediul prezentei consultări vor reprezenta o contribuție valoroasă la pregătirea raportului privind măsurile de informare și de promovare referitoare la produsele agricole, puse în aplicare pe piața internă și în țările terțe”, precizează Daniel Buda.

„Toți cei care, până la data de 11 septembrie inclusiv, vor completa chestionarul consultării publice și vor trimite pe adresa europarlamentardanielbuda@gmail.com o dovadă a completării (print-screenuri sau link-ul) intră automat în procesul de tragere la sorți pentru a câștiga cele 10 excursii la Parlamentul European de la Bruxelles, pe care le voi pune la dispoziție”, a adăugat Buda.

Chestionarul poate fi completat AICI

 

Sursa Foto: Facebook (Daniel Buda)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. lol. Zici ca Parlamentul European ar fi vreo insula exotica….

  2. Hai sictir PE… o institutie ineficienta care da salarii pentru cei mai prosti dintre prosti…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.