G4Media.ro

Comisia de Apărare din Parlamentul britanic anunță că are dovezi că Huawei…

sursa foto: Huawei

Comisia de Apărare din Parlamentul britanic anunță că are dovezi că Huawei acţionează în complicitate cu statul chinez

Comisia de Apărare din Parlamentul britanic a transmis joi că a descoperit dovezi clare că Huawei, gigantul chinez din domeniul telecomunicaţiilor, acţionează în complicitate cu statul chinez şi că Marea Britanie ar putea fi nevoită să elimine toate echipamentele Huawei din reţelele sale mai devreme decât era plănuit, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Premierul britanic Boris Johnson a dispus în iulie ca echipamentele Huawei să fie scoase până la sfârşitul lui 2027 din reţeaua 5G care se dezvoltă în prezent. Preşedintele american Donald Trump a afirmat că el a convins Londra să ia această decizie.

„Occidentul trebuie să se unească urgent pentru a propune o contragreutate la dominaţia tech a Chinei”, a precizat Tobias Ellwood, preşedintele Comisiei de Apărare.

„Nu trebuie să ne predăm securitatea naţională de dragul unei dezvoltări tehnologie pe termen scurt”, a adăugat el.

Comisia nu a intrat în detalii despre natura exactă a legăturilor, dar a precizat că a obţinut dovezi clare privind o complicitate a Huawei cu „aparatul Partidului Comunist Chinez”.

Huawei a transmis că raportul este lipsit de credibilitate. „Se bazează mai mult pe opinii decât pe fapte. Suntem siguri că oamenii vor vedea dincolo de aceste acuzaţii de complicitate fără fundament şi îşi vor aminti în schimb ce a oferit Huawei Marii Britanii în ultimii 20 de ani”, a declarat un purtătorul de cuvânt al gigantului chinez.

Trump consideră China ca fiind principalul rival geopolitic al Statelor Unite şi a acuzat statul chinez, condus de Partidul Comunist, că profită de comerţ şi nu spune adevărul despre izbucnirea pandemiei de coronavirus, pe care o numeşte „ciuma chineză”.

Washingtonul şi aliaţii săi susţin că tehnologia Huawei ar putea fi folosită pentru a spiona în favoarea Chinei. Huawei a negat în mod repetat asta şi susţine că SUA sunt pur şi simplu invidioase pe succesul său.

Potrivit unor miniştri britanici, creşterea dominaţiei globale a Huawei, fondată în 1987 de un fost inginer al Armatei de Eliberare a Poporului, a prins Occidentul cu garda jos.

Comisia de Apărare a spus că sprijină decizia lui Johnson de a elimina eventual Huawei din reţeaua 5G, dar a precizat că „evoluţiile ar putea face necesar ca data să fie devansată, potenţial în 2025, moment care ar putea fi considerat fezabil din punct de vedere economic”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Doar sa nu fie dovezi din alea ca ale lui Tony Blair despre armele de distrugere in masa din Irak.

  • tcpdump, tcpkill, udp deny

  • cate discutii inutile !

   totul tine de o logica elementara:

   suntem membru NATO ?

   USA conduce NATO ?

   kina (sic) este inamic al USA ?

   HUAWEI este din Kina ?

   pa si la gara !

  • daca e sa intram in detali

   Is Huawei a security threat?

   This is not about finding “backdoors” in current Huawei products — that’s a fool’s errand.

   Software reviews of existing Huawei products are not sufficient to preclude the possibility of a vendor pushing a malicious update that enables surveillance in the future.

   Any supposedly safe Chinese product is one firmware update away from being an insecure Chinese product.

   https://www.theverge.com/2019/3/17/18264283/huawei-security-threat-experts-china-spying-5g

  • daca e sa intram in detali

   Is Huawei a security threat?

   This is not about finding “backdoors” in current Huawei products — that’s a fool’s errand.

   Software reviews of existing Huawei products are not sufficient to preclude the possibility of a vendor pushing a malicious update that enables surveillance in the future.

   Any supposedly safe Chinese product is one firmware update away from being an insecure Chinese product.

   theverge[.]com/2019/3/17/18264283/huawei-security-threat-experts-china-spying-5g

  • da ‘ cu ”mimica feței”, care mai sunt ”detaliile”? :))))))))))))))) acuș spune expertul în domeniu, trolul incult și analfabet X-link, pune acuma un cearceaf de scrieri copiate de pe net.

 2. De parcă monitorizarea angajaților Renault de către serviciile franceze nu este tot o acțiune a statului francez.

 3. Dar pasarelele care zboara deasupra ta si te monitorizeaza alea ce sunt…

 4. Nu imi convine sa platesc dublu pe acelasi produs doar ca e compania diferita.

  Echipamentele Motorola si asa mai departe, TOT in China sunt produse, sunt doar asamblate in SUA.

  Problema aici e vorba de cateva zeci de mii de miliarde in urmatorii 50 de ani fratilor, nu ca dau astia informatii despre cand ti-ai dus cainele afara statului chinez.

  Noi o sa dam reject la acesti Huawei, si vom achita dublu pentru Internet + abonament telefonic pentru ca trebuie achitate costuri duble, triple in SUA sa poata dupa Trump sa ne dea lectii ce bine le merge lor economia.

  Asa fac si cu gazul, nu e bun ala rusesc ca e la jumatate pretul, sa vina cu barca din SUA, si la fel, sa imi explice Trump ce bine merge economia in SUA!

  Pentru cei care cred astfel de bazaconii, nu e posibil sa trimiti datele in China decat prin satelit fara sa fie interceptate fluxurile de date, si daca tu ai un dispozitiv care incearca sa trimita date, poti detecta instant acest lucru, restul sunt povesti!

  Probabil ca Huawei transmite date colectate din UK in China, dar ce date? Comerciale majoritatea ca sa mearga bine economia Chineza, sincer nu imi pasa, mie imi pasa cand platesc, si pt Trump, trebuie sa platesc dublu, sa le mearga bine la Americani, ca ne protejeaza ei pe noi, cum ne-au protejat si de rusi dupa WW2 !

  • Evident totul are o componentă politică. Dar datele se scurg când Huawei contractează servicii de mentenanță, cu oamenii lor, nu de la echipament în sine.

  • Tu faci o confuzie între proiectarea și implementarea unui produs.

   Dacă un device are capacitate de a spiona atunci această capacitate trebuie prevăzută în faza de proiectare. De asta echipamentele proiectate în afara Chinei și fabricate in China sunt mai sigure decât cele proiectate direct de firme chinezești și care sunt proprietatea intelectuală a acelor firme.

   Miza este spionajul militar, industrial sau al personalului guvernamental și probabil mai puțin spionarea cetățenilor de rând.

   Spui că datele obținute din spionaj nu pot fi trimise de către dispozitive spre China fără a fi detectate pe parcurs. Doar că un producător poate strecura în dispozitive vulnerabilități și backdoor-uri numai de el știute de care va profita la momentul oportun. Si e mai greu să dovedești că un flux de date ocazional pe care l-ai interceptat dar care e criptat reprezintă o acțiune de spionaj. Dacă nu pot să îl decriptezi atunci singurul lucru pe care pot să îl faci e să devii și mai suspicios. Ori poate chiar de problema asta s-au lovit comisiile respective.

   În ce am spus mai sus nu urmăresc să neg că firmele americane nu ar avea de câștigat și nici nu vreau să elimin complet ipoteza exagerării intenționate a pericolului. Cred însă că există un sâmbure de adevăr în acuzații și ca nu poți lăsa dușmanul să controleze o infrastructură atât de sensibilă. Pentru că trebuie s-o recunoaștem, China se profilează tot mai mult ca un inamic pentru lumea vestică.

 5. Niciun chinez nu a extradat romani pentru ca i-au spart emailul Majestatii Sale Clintoneasa. Niciun chinez nu a decolat cu elicopterul ambasadei pentru ca l-a omorat pe Teo Peter. Niciun chinez nu ne-a oferit 300 de euro ca sa pretindem ca UE si libertatea ei de miscare exista. Nici un chinez nu ne-a bagat in lagare de munca cu deceniile.

  Valeriu Barbu, 13 iunie 2018: Informațiile din „lagărul de români din Bornheim”, de lângă orașul Bonn din Germania sunt de-a dreptul cutremurătoare: Săptămâna trecută un român care putea fi salvat a murit din cauza șefilor germani.
  Unul dintre cei 700 de români a decedat vinerea trecută după ce mai bine de o oră a cerut șefilor nemți să cheme salvarea pentru că se simte foarte rău. Fratele decedatului ce era la fața locului a povestit că din cauză că nu aveau contracte legale de muncă și nici asigurare medicală, șefii au tras de timp pentru că sperau că își va reveni, dar din păcate timpul a trecut, bărbatul s-a simțit din ce în ce mai rău, iar în cele din urmă decedat.
  În această săptămâna se va face autopsia pentru a se afla din ce cauză a decedat și dacă ar mai fi putut fi salvat dacă se chema salvarea la timp. Bărbatul avea 43 de ani.
  Din câte se pare, în urmă cu trei săptămâni un alt român de 48 de ani a murit. Nimeni nu știe însă ce s-a întâmplat cu el. Pe imaginile de la Bornheim se pot vedea barăcile în care trăiesc românii și care sunt împrejmuite cu garduri.”

  Comentatorii G4 nu se amesteca cu oamenii muncii, ei sunt pe crispr si fezabilitate, concureaza cu Shanghaiul in capul lor mic.

  • Lasă că se amestecă julienii ”comentatori” de la Sputnik, ei ”concureaza” pentru ”oamenii muncii” cu soldatul sovietic care stătea 24 de ore din 24 sub apă, cu țigara aprinsă și cântă împreună în chinezește: ”Stalin și poporul rus, libertate de mișcare ne-a adus”, nu ”lagăre de munca cu deceniile” ca alții

 6. Plini de troli comunisti , mai lipseste incasatorul de bani de pe urma postarii benerelor Huawei- Zona IT, sa faca un clip in care sa ne explice cat de avansati sunt chinezii fata de americani cu toate ca nu sunt capabili sa-si construiasca singuri fara tehnologie SUA microprocesoarele de top.
  Si ceausisti pro comunism chinez cu gandire de rama care pun drepturile individuale dupa confortul oferit de niste telefoane ieftine!
  Coloana lor vertebrala , demnitatea umana si libertatea valoreaza un telefon ieftin dar trebuie sa recunoastem o evolutie a pretentiilor de la kilu’ de zahar si ulei.

 7. Da, toata lumea stie ca Huawei e sluga statului chinez, pentru ca toate firmele chinezesti sunt asa.

 8. @Dacian Julien Soros, ai dreptate, chinezii nu ne-au dat nimic, si nici nu o să ne dea, decât „mumu”!

  • Chinezii ne-au dat autostrada Behtel. Ca sa facem ciocu mic, chinezii ne-au pus si niste matarangi intunecate „eliberatoare” la Deveseluu, Koogalniceanu, Strada Muures nr. 4 etc. Xi Jinpin ne-a bagat in guvern pe ceteteanul chinez Laufeer.

  • În numele unui grup de troli patrioți, se aprobă ”pozitiv” julienul sorosist de la sputnik și toate ”matarangile” pe care i le ”bagă” stăpânii lui în ”ciocu ăla mic” de analfabet ca să le vomite apoi p-aici.