G4Media.ro

Comisia de anchetă SPP, neconstituţională

Comisia de anchetă SPP, neconstituţională

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis marţi sesizările PNL şi USR privind înfiinţarea Comisiei de anchetă a activităţii şefului Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), au declarat pentru AGERPRES surse din CCR.

Sesizarea de neconstituţionalitate privind Hotărârea Parlamentului numărul 11/2018 privind constituirea Comisiei parlamentare de anchetă a Senatului şi a Camerei Deputaţilor pentru verificarea activităţii directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Silvan Pahonţu, şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de funcţionare, a fost formulată de 56 de parlamentari PNL şi 22 de deputaţi USR.

Pe 20 februarie, Senatul şi Camera Deputaţilor au dat vot favorabil hotărârii de înfiinţare a acestei comisii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Unul din putinele lucruri bune realizate de CCR in guvernarea Dragnea !

    Pana si politrucii pesedisti din Curte si-au dat seama ca Dragnea dorea de fapt reglementarea procedurii atacului la persoana, a desfintarii persoanei si nu a verificarii managementului Institutiei iar acceptarea acestui lucru infam ar fi insemnat deschiderea Cutiei Pandorei !

    PS. Dupa umila mea parere este una dintre primele trei infrangeri suferite de Dragnea de cand e jupan peste Romania, poate chiar a doua, dupa esecul ocuparii postului de Prim ministru !

  2. Persoanele( spun persoane și nu juriști și mai ales nu personalități în drept constituțional) respective se bucură, dacă nu mă înșel, de serviciile SPP. De aceea au luat această hotărâre. Altfel iau hotărâri de constituționalitate la o mare parte de legi care protejează pe cei care sunt în afra legii.